Twee personen uit wagen gelanceerd tijdens kampioenschap damesklasse in Beilen

Twee personen uit wagen gelanceerd tijdens kampioenschap damesklasse in Beilen

Tijdens het kampioenschap damesklasse voor de concourswagen op Indoor Beilen op zaterdag 9 oktober streden een zestal dames voor de titel.

Nadat de jury een drietal aanwees voor het overkamping ging het tijdens deze allesbepalende rondes mis. Janneke Hoekstra en GPD Aron (v. Jouwe 485) kwamen niet goed door de bocht vanuit de korte zijde. Hoekstra werd gelanceerd, nadat de gehele aanspanning op zijn zijde terecht kwam. Paard en wagen ging daarna door en strandden bovenop de aanspanning van Setske de Jong met Yde (Norbert 444) die op de middenlijn stond.


Vervolgens werd ook zij uit de wagen gelanceerd. Beide dames zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De Jong mocht dezelfde nacht nog huiswaarts, maar Hoekstra moest langer blijven. De paarden bleven ongedeerd.


De juryleden bestempelden uiteindelijk Leslie Agricola met Feitse G.L. (Aan 416) tot kampioen vanwege de mooie constante koers die zij liet zien. Met name het vele front en de ruimte in beweging viel sterk op. Mechteld van der Kooi met Tjitte VDK (v. Andries 415) werd tweede en Janneke Hoekstra werd derde in de einduitslag.


bron: Phryso