Reining officieel geschrapt als FEI discipline

Reining officieel geschrapt als FEI discipline

De FEI heeft reining officieel geschrapt als discipline, nadat wijzigingen in de statuten waren goedgekeurd tijden de Algemene Vergadering. Het bestuur besloot vorige maand om een nieuwe overeenkomst, voorgesteld door de National Horse Reining Association (NRHA), niet te ondertekenen. Dit omdat het volgens hen 'ontbrak aan een zinvolle toezegging'. 

Volgens de FEI statuten is de FEI het enige bestuursorgaan voor de FEI-disciplines, wat niet het geval is voor reining. Eerder werd al duidelijk gemaakt dat de NRHA niet van plan was om alles zo maar uit handen te geven. De afgevaardigden keurden de wijziging aan de FEI-statuten goed, waaronder dus het schrappen van de reining als een van disciplines. De FEI beloofde volgens Inside the Games wel om initiatieven van nationale federaties te ondersteunen om de erfenis van de FEI te behouden. 

Reining was een van zeven hippische disciplines die onder het beheer van de FEI valt. De andere disciplines omvatten springen, dressuur, paradressuur, eventing, mennen en paramennen, endurance en voltige. 

Bron: Inside the Games