Protest op racebaan in Zuid-Afrika loopt uit de hand: minstens één paard overleden

Protest op racebaan in Zuid-Afrika loopt uit de hand: minstens één paard overleden

Deze ochtend is een aanslepend protest in verband met een personeelszaak danig uit de hand gelopen in de Fairview Racecourse. Verschillende demonstranten lieten paarden los uit hun stallen, verschillende paarden zouden hierbij gewond zijn geraakt. Er zou ook minstens één paard overleden zijn maar de precieze omstandigheden zijn nog onduidelijk.

De International Racing Club heeft inmiddels laten weten dat de demonstranten voormalige personeelsleden en hun sympathisanten zouden zijn. De personeelsleden werden eerder dit jaar ontslagen omdat ze een paard met messen verwond zouden hebben. De trainer die achter deze feiten kwam, werd al langer door de groep bedreigd. Dat conflict lijkt deze ochtend volledig uit te hand te zijn gelopen. 

De groep demonstranten kwam deze ochtend naar de racebaan waar ze verschillende paarden vrijlieten uit hun stallen en hen verwonden. Naar verluidt zouden ze ook een paard opzettelijk om het leven hebben gebracht maar hierover is nog geen officiële bevestiging. Vast staat wel dat minstens één paard het leven liet.


Source: heraldlive.co.za