Komen vader en zoon samen op het Wereldbeker-podium?

Komen vader en zoon samen op het Wereldbeker-podium?

Koos de Ronde, Bram en Ijsbrand Chardon staan alweer in de startblokken voor een nieuwe Wereldbeker-manche. Deze week op de planning: Bordeaux. Met de afgelopen puike prestaties van alle TeamNL-menners, staat er hen alvast een spannende finale te wachten op Franse bodem!

Naast de drie Nederlandse menners komen nog vier anderen strijden voor de winst in Bordeaux: de geduchte Boyd Exell (AUS), Dries Degrieck (BEL), Jérôme Voutaz (SUI) en Benjamin Aillaud (FRA), die met een wildcard een startplaats verkreeg. 

Koos de Ronde

Koos de Ronde is alvast uitgelaten over de opkomende finale. "Ik heb maandag een laatste training in het vierspan gedaan, dat verliep naar wens. De laatste paar dagen doe ik rustig aan met de paarden. Donderdagnacht vertrekken we naar Bordeaux, dat reist het lekkerste voor de paarden. De keuring is pas zaterdagmiddag, dus als we er 24 uur van tevoren zijn is dat wat mij betreft prima."

Familie Chardon

“Beide spannen zijn er klaar voor, zowel die van mezelf als die van mijn vader”, zegt titelverdediger Bram Chardon, “en ik heb er veel zin in. Ik ben wel heel benieuwd naar het parcours. De Hongaarse parcoursbouwer Gabor Fintha hebben we dit jaar nog niet gehad. Normaal gesproken kijken we van tevoren even naar mogelijke lijnen en structuren van een parcoursbouwer, zodat we daar extra op kunnen trainen, maar dat was nu niet mogelijk omdat hij recent niet meer gebouwd heeft. Het is nu moeilijk te zeggen wat voor parcours ons te wachten staat, dat is nog een vraagteken.” Maar dat weerhoudt hem niet om grote doelen te stellen: “Mijn vader en ik hebben nog niet samen op het podium gestaan van een wereldbekerfinale. Ieder voor zich wil uiteraard winnen, maar het is een mooi doel om dat samen te bereiken.”


Finale 

De finale wordt in twee rondes verreden, ingepland op zaterdag en zondag. Anders dan in de kwalificatiewedstrijden is dat het resultaat van de eerste finaleronde ook (deels) zal meetellen. Het systeem gaat als volgt: 50% van het secondenverschil gezien vanaf de winnaar van de eerste ronde ten opzichte van de andere menners wordt door deze menners meegenomen naar de finaledag, waar nog een tweede ronde en dan de drive-off volgt voor de top drie. 

Programma

Zaterdag 4 februari 16.00 uur Veterinaire keuring
Zondag 5 februari 16.45 uur Finaleronde
Zaterdag 4 februari 23.30 uur Eerste ronde


Bron: Persbericht