Eerste Nederlandse Kampioenen Voltige bekend

Eerste Nederlandse Kampioenen Voltige bekend

Dit weekend wordt op het Nationaal Hippische Centrum het CVI Ermelo 2019 en het NK Voltige 2019 gehouden. Op vrijdag 3 mei hebben de teams en de solo-voltigeurs de verplichte oefeningen getoond. Zaterdagochtend hebben de Pas des Deux het spits afgebeten met hun eerste ronde. Daarna werden de küren getoond door de teams, de junioren-solo’s en de technische test van de senioren-solo's. Team Roy Rogers pakte de titel in het ZZ.





Teams
Bij de teams klasse ZZ hebben Team Roy Rogers en voltige team de Wittegheit gestreden voor de Nederlandse titel. Team Roy Rogers heeft hun nieuwe thema gepresenteerd “Save the Ocean” en zijn Nederlands Kampioen geworden met een 6.892. Het Nationaal Junioren Team onder leiding van Nicky Heyboer met het paard Buick Hill is Nederlands Kampioen geworden met een 6.658.

Junioren-solo’s
Nederlands Kampioen bij de Junioren is geworden Lotte Geelhoed met het paard Kjeld en aan de longe Manon Swanenburg, zij hebben samen een score behaald van een 7.395. Renske van Schaik 6.955 heeft de zilveren medaille behaald en Charlotte Seidel heeft met een 6.886 de bronzen medaille binnen gesleept.

Morgen wordt gestreden voor de Nederlandse titel voor de Pas des Deux en de solo’s senioren.

Klik hier voor de volledige uitslagen

Klik hier voor meer informatie over CVI Ermelo 2019