Doc Holiday wint op Duindigt korte baan draverij

Doc Holiday wint op Duindigt korte baan draverij
Afgelopen zondag 27 mei was er op draf- en renbaan Duindigt in Wassenaar weer een meeting met een schitterend programma. Er waren 2 rennen, dit zijn koersen met de jockey op de rug van het paard. Er was een ren met Arabische- en een ren met Engels Volbloeds. De dravers konden hun kunsten laten zien in 7 draverijen, dit zijn koersen met een sulky achter de draver en daarop een pikeur. In een ren wordt er zo hard mogelijk gegaloppeerd en in een draverij wordt er zo hard mogelijk gedraafd en bij galop volgt direct uitsluiting.

Deze meeting omvatte ook een korte baan koers. Hierin startten 16 paarden en deze draven over 300 meter per twee tegen elkaar. Er moet 2x gewonnen worden door 1 paard en bij 1 overwinning ieder volgt een beslissende rit de zogenaamde kamprit. Het gaat via het afvalsysteem. Zo komt er een winnaar uit. En als kers op de taart 2 pony rennen, voor grote- en kleine maat. Met kinderen tot 16 jaar als jockey. Hierop kunnen geen weddenschappen worden afgesloten.

De eerste koers was een ren voor Arabische volbloeds en deze had een zeer verrassende winnaar: Ezzahra du Breuil. Bij een goede weddenschap als winnaar betaalde dit per ingelegde euro €16,40 uit. De draverijen brachten geen grote verrassingen: de favorieten wonnen of zaten bij de eerste 3. Dan zijn de uitbetalingen per ingelegde euro tussen de 1 en 5 euro. De korte baan had een zeer verrassende winnaar: Doc Holiday. Dit bracht per ingelegde euro €27,70 vanaf de eerste omloop.

[caption id="attachment_165257" align="alignnone" width="600"] Ezzahara de Breuil[/caption]

Het was een geweldige zonnige meeting met geweldige sport. De volgende meeting op Duindigt is 10 juni 2018 met een klassieke draverij, namelijk de Gouden Zweep. Hierin start de creme de la creme van de drafsport, zeker een bezoekje waard!

foto's Huybers.com