Bram en Ijsbrand Chardon scoren in Kronenberg

Bram en Ijsbrand Chardon scoren in Kronenberg

In het paasweekend werd de tweede editie van Horse Driving Kronenberg georganiseerd. Het evenement bood fraaie sport en een veelzijdig programma waarbij educatie en spektakel elkaar afwisselden. 110 Menners uit 18 verschillende landen streden tijdens dit zonovergoten Paasweekend om de titels bij Equestrian Centre De Peelbergen. Bij de vierspannen werden zoon en vader Chardon tweede en derde voor TeamNL.

Voor de vierspan menners waren in Kronenberg de eerste wereldbekerpunten voor het komende indoorseizoen te verdienen. Australiër Boyd Exell betrad de hoogste trede. Bram Chardon werd tweede en Ijsbrand Chardon derde en Koos de Ronde vierde, mooie resultaten voor dit Nederlandse supertrio. Saskia Siebers wist de enkelspanrubriek te winnen, bij de tweespannen ging de winst naar de Hongaar Martin Hölle, Stan van Eijk en Antonie ter Harmsel volgden.
Bij het paramennen schreef Francisca den Elzen de rubriek uit de KNHS-Witte Van Moort Para Men Trophy op haar naam. Meer daarover lees je hier.
Kijk hier voor alle uitslagen

Meer dan wedstrijden
Naast de wedstrijden verzorgden tientallen specialisten demonstraties en clinics in het hippisch paardenhart van Limburg. Goed gewaardeerd waren de programmaonderdelen van de Belgische Wim de Poorter, Grand Prix amazone en instructrice Jenny Veenstra en de Amerikaanse vierspanmenner Chester Weber.
Zaterdagavond werd traditiegetrouw de Mennifique Wisseltrofee uitgereikt. In het bijzijn van Cindy Timmer, de winnares van vorig jaar, kreeg Jeroen Houterman de trofee uitgereikt door Paard&Koets organisator Gijs Bartels. Houterman is een bekend gezicht in de mensport en is de drijvende kracht achter een groot aantal nationale en internationale menwedstrijden. Door middel van deze wisseltrofee zet de organisatie enthousiaste personen in het zonnetje die veel voor de mensport betekenen.