Bram Chardon: "Ook als het op de vrijdag goed gaat, kun je twee dagen later vijfde staan."

Bram Chardon: "Ook als het op de vrijdag goed gaat, kun je twee dagen later vijfde staan."

Met een top drie notering voor zowel IJsbrand Chardon als Koos de Ronde hebben de vierspanrijders van TeamNL de laatste FEI Wereldbekerkwalificatiewedstrijd in Leipzig in stijl afgesloten. De Nederlandse menners zullen het deelnemersveld van de Wereldbekerfinale domineren. “Ook als het op de vrijdag goed gaat, kun je twee dagen later vijfde staan." reageerde Chardon.

Sportman Bram Chardon nam zijn verlies sportief op. “Dit was voor mijn eigen scherpte wel even goed”, analyseert Bram. “Ook als het op de vrijdag goed gaat, kun je twee dagen later vijfde staan. Mijn snelheid was heel goed, maar ik kreeg drie balletjes. De eerste was een inschattingsfout van mij, daarna reed ik slecht aan op de volgende en daardoor viel de tweede bal. Toen wist ik dat ik alles of niets moest rijden.”


Bram had veel lof voor zijn nieuwe voorpaard. “Hij heeft het heel goed gedaan. De foutjes van vandaag kwamen niet door hem. Als je ziet hoe eenvoudig ik naar die snelle tijd reed, dat bewijst hoeveel kwaliteit dit paard heeft. In de finale zal ik waarschijnlijk op de ervaring en routine van mijn andere voorpaard Faro terugvallen, daarom had ik die nu wat rust gegeven en thuis gelaten. Maar ze gaan allebei mee, dus ik kan op het laatste moment nog beslissen.”


bron: KNHS.nl