Boyd Exell wint Wereldbeker Leipzig, Chardon en de Ronde op zilver en brons

Boyd Exell wint Wereldbeker Leipzig, Chardon en de Ronde op zilver en brons

De Wereldbeker voor het mennen hield halt tijdens Partner Pferd Leipzig. Boyd Exell liet opnieuw geen ruimte voor de concurrentie en eiste het goud op. Ijsbrand Chardon reed z'n vierspan naar een tweede plaats en hield landgenoot Koos de Ronde achter zich op drie. 

De negenvoudig Wereldbeker Indoor Mennen-kampioen bewijst nog maar eens zijn kunnen in de Wereldbeker van Leipzig. Boyd Exell overtreft zichzelf elke keer opnieuw en stelde ook nu niet teleur. Hij leidde zijn vierspan kundig doorheen het parcours en maakte geen enkele fout. Ijsbrand Chardon had een snelle tijd die dicht in de buurt kwam van die van Exell maar reed geen vlekkeloos parcours. De snelle tijd zorgde ervoor dat hij toch nog het zilver kon behalen. Het scheelde amper zeven honderdsten met landgenoot Koos de Ronde, die zonder fouten doorheen de obstakels kwam met z'n vierspan maar net iets trager was en zo het brons mee naar huis mocht nemen. Enkel deze drie mochten hun paarden opnieuw inspannen voor de Drive-Off.

Voor Bram Chardon was er een vijfde plaats. De Nederlander zijn tijd was sneller dan die van z'n vader maar had in de eerste ronde al een fout waardoor hij niet aan de Drive-Off mocht deelnemen. 

Volledige uitslag

Foto©: Holcbecher