VDL Stud verwelkomt Jarno van Erp's Mindset ES

VDL Stud verwelkomt Jarno van Erp's Mindset ES

De zeer getalenteerde KWPN-gekeurde hengst Mindset ES is verkocht aan VDL Stud en wordt zo behouden voor de Nederlandse fokkerij. Na de bronzen medaille op het Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden in Lanaken afgelopen september was het duidelijk voor Egbert Schep. “Ik wilde Mindset ES niet naar het buitenland zien vertrekken en verloren zien gaan voor de Nederlandse fokkerij, dus toen Van de Lageweg zich meldde was dat de beste optie”, aldus Schep.

De inmiddels zesjarige Mindset ES viel van jongs af aan al op. Hij imponeerde op de KWPN Hengstenkeuring, waar hij als Premiehengst werd gehuldigd, en in het KWPN-verrichtingsonderzoek werd hij overtuigend goedgekeurd met 83,5 punten. Vervolgens schreef Mindset ES onder het zadel van Jarno van Erp direct de KWPN Hengstencompetitie 2021/2022 op naam en viel hij keer op keer op door zijn sterke prestaties in de ring. Na een vijfde plaats in de Blom Cup afgelopen jaar volgde er een prachtige bronzen medaille op het Wereldkampioenschap in Lanaken.
Bij familie Van de Lageweg uit het Friese Bears bleven de prestaties en de uiterst interessante bloedvoering van Mindset ES ook niet onopgemerkt en vanaf nu staat VDL Stud als eigenaar te boek. “Als fokker ben ik blij dat we Mindset ES in Nederland hebben kunnen houden. Het is niet alleen een zeer getalenteerd sportpaard, maar ook een hengst die echt kansen verdient in de fokkerij. En die krijgt hij nu bij VDL Stud”, aldus Egbert Schep.
“We hebben Mindset ES altijd op de voet gevolgd en hij viel ons van begin af aan heel positief op”, licht Wiebe-Yde van de Lageweg de aankoop van de Aganix du Seigneur-zoon toe. “Als sportpaard is Mindset natuurlijk sowieso een geweldige aanwinst, maar wij denken dat hij in de fokkerij ook veel kan betekenen. Met zijn mooie bloedvoering en geweldige talent denken we dat hij heel goed kan passen binnen onze fokkerij en die van onze klanten.”