UPDATE: Officiële bronnen spreken van zes dode paarden in Valencia, betrokkenen over 10

UPDATE: Officiële bronnen spreken van zes dode paarden in Valencia, betrokkenen over 10

De FEI stuurde gisteren een update uit over de rhino-uitbraak in Valencia. Aanwezige ruiters beschrijven de situatie in Valencia nog steeds als catastrofaal maar de FEI spreekt over een lichte verbetering van de toestand. Ze meldden dat zes paarden inmiddels overleden zijn ten gevolgde van de uitbraak, directe betrokkenen spreken van minstens tien dode paarden. 

Eén paard zou gestorven zijn in de kliniek in Barcelona terwijl een ander paard na zijn thuiskomst in Duitsland het leven liet. Het gaat om Luna, de topmerrie van Jörne Sprehe. Ze is hiermee het vijfde paard van een Duitse ruiter dat overleden is.

De FEI zegt dat er op het concoursterrein 83 paarden met symptomen behandeld worden. In totaal staan er vijftien paarden in een kliniek (13 in Valencia en twee in Barcelona). Volgens de FEI is de communicatie en de aanpak van deze crisis ook verbeterd. Gançalo Paixao, veterinair manager bij de FEI, en Marco Fuste, directeur springen, zijn ondertussen ook naar Valencia afgezakt en maken daar deel uit van het team van de FEI dat de leiding heeft overgenomen op het concours. 


Bron: FEI