Uitspraken waar ruiters een hekel aan hebben

Uitspraken waar ruiters een hekel aan hebben

We hebben allemaal wel eens dezelfde citaten gehoord die alle niet-paardenmensen graag tegen ons zeggen. Ook al bedoelen ze het niet gemeen, toch rollen we meestal met onze ogen na elk van deze uitspraken...

Je hebt paarden, dus je moet wel heel rijk zijn

Dat zouden we willen! Paarden zijn de reden dat we ons geld tot de laatste cent uitgeven. Als we moesten kiezen tussen iets nieuws kopen voor ons paard of voor onszelf, zouden we waarschijnlijk kiezen voor een mooi nieuw zadeldekje voor ons paard.

Paardrijden is geen sport

Over deze heb je waarschijnlijk gelijk. Paardrijden is geen sport, het is een levensstijl! Maar ik nodig je graag uit om met een enorm beest rond een ring te rijden en 12 hindernissen te springen. Om eerlijk te zijn, we proberen allemaal gewoon op te blijven!

Je hoeft niets te doen; de paarden doen alles voor je

Je hebt gelijk, ze doen veel voor ons! Maar als we ze niet de juiste aanwijzingen geven, komen ze waarschijnlijk twee steden van huis terecht, terwijl ze onderweg je tuin en je mooie groene gras hebben gesloopt...

Kun je niet een andere keer gaan rijden?

Als we plannen maken met niet-paardenvrienden of familie moeten we ons trainingsschema altijd om onze andere plannen heen passen. Dat is niet altijd gemakkelijk. We kunnen ze niet zomaar een dag negeren. Ze moeten gevoederd en verzorgd worden, de stallen moeten uitgemest worden en ze hebben beweging nodig. Het is een beetje zoals wij, wij moeten ook gevoederd, verzorgd en geoefend worden!

Als je van paarden houdt, waarom gebruik je dan een zweep en sporen

Als we een zweep en sporen gebruiken, doen we dat niet om onze paarden te straffen. We gebruiken het op een veilige en verantwoorde manier om onze paarden op de best mogelijke manier te begeleiden. De paarden moeten begrijpen wat we van ze vragen en soms hebben we daar een beetje extra hulp bij nodig.

Mijn kinderen zijn gek op paarden! Mogen ze mee naar de stal om op jouw paard te springen?

Als het zo makkelijk zou zijn, zou iedereen paardrijden. De meest verantwoorde manier om je kind te laten beginnen met paardrijden is waarschijnlijk om een manege te vinden waar ze rijles geven op het niveau van je kinderen. En misschien als ze het dressuurgedeelte goed aankunnen, kunnen ze beginnen met het maken van wat kleine sprongetjes!

Photo by Valerie Fomina on Unsplash