Roy Wilten verkoopt toppaard Gran Canyon van HD aan Amerika

Roy Wilten verkoopt toppaard Gran Canyon van HD aan Amerika

Stal Wilten verkoopt hun top BWP'er Gran Canyon van HD. De 15-jarige ruin kwam eerder dit jaar in maart op de stal van Roy Wilten terecht. Ze maakten zelf bekend op hun Instagram dat de ruin zal verhuizen naar Amerika. 

"Een trieste dag is voor ons aangebroken. De beroemde Gran Canyon van HD verlaat onze stallen hier in Nederland en gaat naar zijn nieuw thuis in de Verenigde Staten. Nu we afscheid nemen van dit speciale paard, zijn we ontzettend dankbaar dat we deel hebben mogen uitmaken van zijn geweldige carrière in Europa en weten we dat hij geliefd zal zijn bij zijn nieuwe thuis. Proficiat aan de nieuwe eigenaars van Gran Canyon van HD", aldus Roy Wilten. 

Gran Canyon is de zoon van Cartani 4en sprong eerder al met Bart Bles en Jur Vrieling in de prijzen. Met Bart Bles in het zadel sprong de ruin naar een vierde plaats in de CSI4* van Maastricht en plaatste zich op het podium tijdens de CSIO5* Nations Cup in Falsterbo. Vorig jaar sprong de de BWP-ruin nog naar de winst met Jur Vrieling in de CSI2* 1.40m competitie. De bruine ruin werd opgeleid door Belgische Nadège Janssen en eerder zat ook Jérome Guery in het zadel van dit paard. 

Bron: Instagram Stal Wilten