Het beste van The Collection: Baloubelle en Icare Chavannais

Het beste van The Collection: Baloubelle en Icare Chavannais

Nu vrijdag, 22 mei zal 'The Collection', een nieuwe online veiling van Carlos Pinto en Steve Tinti, van start gaat. Daarom stellen we graag twee toppaarden uit de collectie voor: Icare Chavannais en Baloubelle! 


Icare Chavannais

Icare Chavannais is één van de blikvangers van deze veiling. De 6-jarige ruin heeft zichzelf al op internationaal niveau bewezen. De zoon van Grand Prix hengst Cicero Z van Paemel kwam al tijdens de CSI Young Horses rubriek van Kronenberg en Vejer de la Frontera. Begin 2020 stapelde hij de foutloze rondes op.

Icare valt op door zijn goede reflexen, techniek en atletische bouw, hij is lichtvoetig en heeft een geweldige mentaliteit. Bovendien is hij makkelijk te rijden en een natuurlijk talent voor jumping.

Zijn vader is Cicero Z van Paemel, een zoon van de beroemde Carthago. Cicero Z heeft al bewezen dat hij zijn talent doorgeeft aan zijn nakomelingen: zo maken onder andere Fenia van Klapscheut, Julyssi van Orti, Jewel de Kwakenbeek en Izzy by Picobello deel uit van zijn nageslacht.Cadalora P van Tiffany Foster komt uit dezelfde stam als Icare.

Kortom: Icare Chavannais heeft alles om een mooie, internationale carrière tegemoet te gaan.Baloubelle

Baloubelle is zonder twijfel één van de meest opvallende paarden in de collectie. Alles wijst er dan ook op dat deze merrie een succesvolle carrière als Grand Prix paard tegemoet gaat. De 7-jarige Baloubet du Rouet nakomeling valt op door haar lichtvoetigheid, ze kent haar job en het lijkt erop dat er niets is wat ze niet kan.

De merrie kwam al op internationaal niveau aan de start in de rubrieken voor jonge paarden. Baloubet de Rouet behoeft natuurlijk geen introductie. De hengst werd Olympisch kampioen in 2004 en won drie keer de finale van de Wereldbeker. Ook als dekhengst heeft Baloubet zijn capaciteiten bewezen; Hij is de vader van verschillende Grand Prix paarden zoals Chaman, Palloubout d’Halong, Syndey Une Prince, Bonne Chance CW, ..

Ook de moederlijn van Baloubelle is er eentje om u tegen te zeggen: ze komt uit dezelfde stam als de beroemde Thunder van de Zuuthoeve.

Kortom: Baloubelle is het ideale voorbeeld van een modern springpaard: licht, voldoende bloed, vermogen en reflexen. We zijn er dan ook zo goed als zeker van dat deze merrie alles heeft om het te maken in de internationale springwereld.


Je kan de volledige collectie hier vinden