Sportief pensioen voor Edwina Tops-Alexanders toppaard California

Sportief pensioen voor Edwina Tops-Alexanders toppaard California

Deze ochtend kwam Edwina Tops-Alexander met het nieuws naar buiten dat haar 15-jarige bruine merrie California (L'Esprit) voortaan van haar pensioen zal mogen genieten. Onder Tops-Alexander sprong California de geschiedenisboeken in door als enige merrie ooit de LGCT Super Grand Prix te winnen!

Samen met de KWPN merrie, gefokt door de Nederlanders J. Dunnewind uit Ommen en G. van Beesten uit Witharen, was Tops-Alexander actief op het hoogste internationale niveau. En met succes. Het duo sprong in 2017 naar goud tijdens de CSI5* Grand Prix van Hermès in Parijs, alsook de CSI5* Longines FEI Wereldbeker in La Coruna. Een jaar later zetten ze hun zegereeks verder met winst in onder meer de CSI5* LGCT Super Grand Prix in Praag, de LGCT Grand Prix in Miami, en de CSI5* Longines Grand Prix in Parijs.

Op haar officiële instagram account deelde Tops-Alexander het volgende bericht: "Dit is een eerbetoon om het pensioen van één van mijn ongelooflijke paarden, California, aan te kondigen. Zo'n bijzonder paard dat mij en mijn team zoveel plezier en genot heeft gegeven. California deed altijd haar best en gaf elke keer alles wat ze in haar mars had wanneer ze de ring binnen stapte. We hebben veel doelen bereikt, maar het belangrijkste was dat de bijzondere band en verbinding die we samen hadden. Die speciale band was volgens mij de reden van al onze successen. Cali, je zult in de hele sport worden gemist en ik ben zo dankbaar voor alles wat je voor mij hebt gedaan. We zijn erg enthousiast over de nakomelingen die je al hebt voortgebracht en er zullen er nog veel meer komen. Bedankt aan iedereen die deel uitmaakte van deze speciale tijd in mijn carrière."

Vanwege het Equnews team wensen wij "Cali" een geweldig sportief pensioen toe.

Bron: Instagram Edwina Tops-Alexander