Rob Ehrens: "Zelf blijven rijden om mijn ruiters beter te helpen"

Rob Ehrens: "Zelf blijven rijden om mijn ruiters beter te helpen"

De bondscoach van het Nederlandse team, Rob Ehrens, was vanmiddag te gast in het radioprogramma de Perstribune. Hij sprak onder andere over de selectie voor Tokio; zijn eigen springcarrière en het rhinovirus. 

"Op dit moment rijd ik zelf heel weinig", gaat de Nederlander van start. "Ik heb eigenlijk een nieuwe heupoperatie nodig. Jaren geleden is dat al aan één kant gebeurd en nu is de andere kant aan de beurt. Ik vind het wel belangrijk om zelf te blijven rijden. De paarden veranderen en ik wil zelf blijven rijden om meer feeling met de moderne paarden te krijgen. De sport verandert zelf ook: de parcoursen worden moeilijker en de fokkerij groeit mee". 

Een thema dat uiteraard niet uit de weg gegaan kon worden, was het rhinovirus: "We krijgen steeds meer paarden onder één dak, dus ik verwacht dat het weer verplicht zal worden om tegen rhino te enten; Onze sport groeit en er komen steeds meer paarden bij elkaar. Als er dan één paard met een mindere weerstand is, heb je een probleem. Daarom moeten we het huidige vaccinatiebeleid onder de loep nemen om een dergelijke situatie in de toekomst te voorkomen". 

"Deze opflakkering van het virus, zorgde voor een wedstrijdstop. De selectie van het Olympische team wordt erg moeilijk. Ik doe dat niet enkel op basis van prestaties. Om een medaille te kunnen winnen in de landencompetitie, heb je een team nodig. Ik had vroeger soms het gevoel dat er ruiters in het team zaten die vooral met hun eigen ego bezig waren, ik heb het dan over de tijd dat ik zelf nog op het hoogste niveau reed. Ik kijk dus ook hoe ruiters zich gedragen in het veld. De selectie blijft elk jaar moeilijk". 


Bron NPO Radio 1