Nieuwe ruiter van David Will's voormalige C Vier bekend

Nieuwe ruiter van David Will's voormalige C Vier bekend

Eerder raakte al bekend dat C Vier (v. Cardento), het voormalige toppaard van David Will, te koop stond. Maar zijn nieuwe bestemming was nog niet bekend, tot nu. Zo zal de Ierse ruiter Cian O'Connor de teugels van de succesvolle Holsteiner ruin overnemen. 

David Will en C Vier waren op korte tijd een erg succesvolle combinatie geworden. Zo eindigden ze op de tweede plaats in de teamcompetitie van het Europees Kampioenschap in Riesenbeck. Ook wonnen ze de laatste proef op de wereldbekerfinale in Leipzig. Daarbovenop zegevierden ze een jaar geleden ook op de Rolex Grand Prix in Rome. Het zijn maar enkele voorbeelden van de vele successen die het duo samen behaald heeft. 


David Will had de teugels van C Vier zelf overgenomen in juli 2020. De ruin bleef wel in het bezit van de familie Rijkens. Toen de verkoop van de veertienjarige Holsteiner bekend raakte, was er veel interesse. Het bleef lang stil omtrent wie de nieuwe ruiter zou worden, maar Spring-Reiter.de heeft nu dus achterhaald dat de Ierse Nations Cup ruiter Cian O'Connor de teugels zal overnemen. O'Connor is momenteel nummer 241 op de wereldranglijst. C Vier is zeker en vast een geweldige aanvulling voor zijn sportstal en nu is het afwachten of de combinatie even succesvol zal zijn als het vorige team dat David Will en C Vier samen vormde. 


Bron: spring-reiter.de