Nieuw revolutionair hippisch project voor België en Nederland: "Co-housing voor paardenliefhebbers."

Nieuw revolutionair hippisch project voor België en Nederland: "Co-housing voor paardenliefhebbers."

Pol van de Vijver staat in de startblokken van zijn nieuw revolutionair hippisch project. Binnenkort lanceert het Happy Horses Homes project in Axel, vlakbij de grens tussen België en Nederland. Hippohomes zal de verkoop begeleiden.

Tien luxe woningen, op twee hectare door groen omgeven grond; de plek waar tot voor kort de gebouwen van H4A stonden. Een plek voor mensen die een passie voor paarden delen. Dat is het plan. Van de Vijver heeft samen met zijn directiecollega Hendrik Cleiren van First Step Immovators het Happy Horses-concept bedacht.

Voor een betaalbaar bedrag kunnen mensen er niet alleen een huis maar ook een deel van een gemeenschappelijke stal, een rijbak en een weide. De doelgroep is, dat mag duidelijk zijn, mensen die van paarden houden.

,,Het is een niche”, erkent Van de Vijver. Maar een die volgens hem voortkomt uit wensen van de beoogde doelgroep en de kansen die de plek biedt. ,,Het ligt hier hartstikke mooi in het groen. De voorzieningen in Axel zijn dichtbij en er zijn ruiterroutes in de omgeving. Ideaal voor mensen die een iets hebben met paarden. Die droomboerderij waar je ruimte hebt voor een paard. Daar moet je iets regelen voor je dier als je een paar dagen weg wil. Hier ligt het van nature voor de hand dat het geregeld wordt; dat een buurman een tijdje voor je dier zorgt. Als die gemeenschappelijke klik er niet is, dan werkt ons concept niet.”

,,Wij zoeken naar toegevoegde waarde door voor we beginnen te bouwen", legt collega-directeur Cleiren uit. ,,Wat vindt de doelgroep belangrijk, wat maakt hen gelukkig? Niet alles kan. Het moet wel hier passen. We willen geen Belgische toestanden. Ik weet hoe dat is. Ik ben zelf een Belg. Wil je maatwerk leveren, dan moet je wel eerst de mensen zelf de maat nemen.” Cleiren geeft een voorbeeld. ,,Ik zag het al voor me. Vanuit de living uitkijken op je eigen paard aan de overkant van je binnenplaats. ‘Nee’, zeiden de mensen. ‘Een paard is een kuddedier, die moeten bij elkaar’. Kijk, daar leren we van.”

Het blijft voor First Step niet bij Axel. De huisstijl van het Happy Horses concept is er al. Een logo met drie verweven H's die samen een hindernisbalk vormen ook. Met de opgedane kennis gaat First Step het land in. In Brabant worden de eerste stekken gestoken voor een tweede Happy Horses project.