Max Kühner's "hartpaard" en tophengst Chardonnay ter dekking bij Paul Schockemöhle

Max Kühner's "hartpaard" en tophengst Chardonnay ter dekking bij Paul Schockemöhle

Springruiters over de hele wereld hebben erop gewacht: de als zesde geplaatste wereldkampioen Chardonnay, het "hartpaard" van zijn ruiter Max Kühner/AUT, gaat in de fokkerij. De Grand Prix hengst zal ter beschikking komen voor dek op het hengstenstation van Paul Schockemöhle in Mühlen/GER.

De lijst met successen van de mooie Holsteinse schimmelhengst, wiens stamboom de legendes Clarimo, Corrado I, Carolus I en Calypso II omvat, is lang. Op de Wereldruiterspelen 2018 in Tryon/USA lag Chardonnay tot aan de Finale onder het zadel van Max Kühner op koers voor zilver, maar moest toen het zware parcours bekopen en eindigde als zesde - als beste hengst op het WK. Hij werd ook negende in de Wereldbekerfinale 2019 in Gothenburg/SWE, nadat hij in 2016 op dezelfde locatie al 14e was geworden, derde in de Rolex Grand Prix in Calgary/CAN, evenals een klassering bij de top 20 op het Europees kampioenschap 2017 in Gothenburg en vele andere overwinningen en topplaatsingen in de topspringwedstrijden en Nations Cups in Calgary/CAN, Sopot/POL, Parijs/FRA, Madrid/ESP, Valkenswaard/NED, Rome/ITA, La Baule/FRA, Berlijn/GER en Leipzig/GER.

Chardonnay, gefokt door Ernst-Uwe Sachau, heeft vele succesvolle springverwanten, waaronder de gekeurde hengsten Clarimo Junior, Carrington, en talrijke andere internationaal succesvolle springpaarden. Uit de Holsteiner prestatielijn 1228 komen onder meer de hengsten Cointreau, Silver Dream, Commil Champ Z, Chin Chin's Erbe, Al-Lazal de Semilly en Diassini.

Niet alleen uitzonderlijk in de sport

"Chardonnay is mijn hartpaard omdat hij niet alleen absoluut uitzonderlijk is in de sport, maar ook zijn aard en karakter zijn iets heel bijzonders. Hij heeft het karakter en de moed van een leeuw, waardoor hij zo'n betrouwbare sportpartner is", verklaarde Max Kühner, die zijn lievelingspaard in de herfst van 2022 uit de sport terugtrok.

Paul Schockemöhle, die de hengst jaren geleden al voor de fokkerij gebruikte, kan bevestigen dat Chardonnay zijn uitzonderlijke kwaliteiten doorgeeft. De eerste vrijspringproeven van de nu driejarige nakomelingen hebben de drievoudig Europees kampioen, hengstenhouder en fokker volledig overtuigd: "Vermogen, techniek, snelheid, ambitie, overzicht - dit zijn paarden van de toekomst voor onze sport!" Daarom gaat Paul Schockemöhle Chardonnay ook intensief gebruiken voor zijn eigen merries.

Chardonnay zal vanaf dit dekseizoen via vers en diepvriessperma beschikbaar zijn voor geïnteresseerde fokkers via het hengstenstation van Paul Schockemöhle in Mühlen.


Meer informatie op www.Schockemoehle.com

Bron: Persbericht Paul Schockemöhle

Foto: © Pferdefotografie Lafrentz