Maak je klaar voor de eerste editie van de AD Auction!

Maak je klaar voor de eerste editie van de AD Auction!


Van 11 tot 14 september zal de 'Alex Delazer' auction voor het eerst plaatsvinden. Het gaat om een online veiling. In de Celtic Collection worden de talenten van Cooley Farm, Wrenwood Stables en Babes horses samengebracht in één veiling die 20 showjumpers, eventers en hunters samenbrengt. Klik hier voor de collectie en meer informatie.De A.D. Auction is een nieuwe en innovatieve manier om verkopers en kopers met elkaar te verbinden. Van 11 september tot 14 september op www.theadauction.com zullen Cooley Farm, Wrenwood Stables en Babes Horses de eerste editie van The A.D. Auction openen met de Celtic Collection. Deze exclusieve online veiling brengt spring- en eventingpaarden en hunters samen uit twee Ierse stallen en één Schotse stal. De leeftijden van de paarden variëren tussen 0 en 7 jaar. Ze komen allemaal uit goede moederlijnen die meerder 1m60 springpaarden hebben voortgebracht. 

"De collectie is echt exclusief en presenteert een aantal zeer talentvolle paarden", zegt Alex Delazer, ondernemer, organisator van de CSI4 * Dolomites Horse Show, paardenliefhebber en bedenker van The A.D. Auction. "Onder hen een afstammeling van de legendarische Centa de Muze, die verschillende 160 internationale springpaarden heeft voortgebracht, zoals Freestyle de Muze, Horizon de Regor, Kerly de Regor en de huidige merrie van Edwina Tops-Alexander, Latisha de Regor, om er een paar op te noemen. Onder de eventingpaarden is de meest veelbelovende een volle zus van Cooley Earl, die bovenaan de internationale ranglijst stond, waaronder de Badminton Horse Trials en Hickstead's CSI5 * ".

"Het idee voor The AD Auction kwam bij mij op tijdens de lockdown. Ik realiseerde me dat het voor potentiële kopers niet langer mogelijk zou zijn om op reis te gaan om paarden te zoeken. Daarom dacht ik aan het creëren van een online platform dat als 'markt' zou dienen voor fokkers en dealers, waardoor klanten virtueel hun stallen kunnen betreden ". Voor de eerste editie van The A.D. Auction openen drie stallen hun deuren voor ons, twee in Ierland, één in Schotland: Cooley Farm, Wrenwood Stables en Babes Horses.

Cooley Farm is wereldberoemd om zijn Ierse eventingpaarden. Ze staan ​​vooral bekend om het produceren op het hoogste niveau en het verkopen van Cooley Master Class, die onder het zadel van de Brit Oliver Townend twee opeenvolgende jaren de Kentucky International Horse Trials won. Op The A.D. Auction presenteren ze zeven paarden. De meest veelbelovende onder hen is zonder meer Countess Cooley (ISH, 2015 door Ramiro B), de volle zus van Cooley Earl. In 2020 werd ze vierde in de finale voor 4-jarige paarden van de Cavan Winter Show Jumping Championships. Ze is gefokt en geproduceerd door Cooley Farm en heeft vanaf het begin een enorm potentieel getoond, zowel in de springsport als in de eventing.

Twee hengstenveulens en twee ruinen zijn de paarden die Wrenwood Stables aanbiedt. Dan Walsh en Stacey Babes, gevestigd in Dublin, Ierland, hebben veel paarden voortgebracht en verkocht die met succes op het hoogste niveau springen in zowel de springsport als de eventing. Een daarvan is H&M Sibon van Peder Fredricson, die met succes meedraaide op het hoogste niveau, waaronder de Wereldruiterspelen in Normandië. Met hun gecombineerde passie voor de sport en liefde voor paarden was hun fokprogramma geboren. Hierdoor zijn er nakomelingen van merries die momenteel in de topsport van vandaag meedoen, samen met merries uit bewezen 1.60m-families, waaronder de moeder van H&M Sibon en twee geweldige dochters van supermerrie Centa de Muze, die erkend wordt als een van de meest invloedrijke merries in de moderne fokkerij. 

De familie Babes fokt en verhandelt al meer dan dertig jaar paarden van hoge kwaliteit, van paarden van wereldklasse tot pony's. Babes Horses is opgericht met het doel paarden van topniveau te fokken en te verkopen. Hiervoor hebben ze een fokprogramma opgezet op basis van het gebruik van de beste bloedlijnen ter wereld. Voor The A.D. Auction is hun selectie de meest exclusieve: we vinden zonen van Big Star, Balou du Rouet, Zirocco Blue, Goodyear VDL en Stakkato.

"Ik verwacht dat de eerste editie van The AD Auction een groot succes zal worden. Met de Celtic Collection presenteren we de paarden van drie zeer belangrijke stallen die enkele van hun beste paarden voor ons geselecteerd hebben. Ik ben erg trots dat we de eerste online veiling ter wereld die ook eventingpaarden omvat en dat deze drie stallen besloten hebben om op ons te vertrouwen om hun paarden te veilen. Hoewel de eerste editie nog maar een paar weken verwijderd is, denk ik al aan een tweede editie over een paar maanden. De AD Auction is de eerste online veiling die is bedacht door Italianen en als zodanig wil ik deze gelegenheid aangrijpen om de Italiaanse fokkerij in het buitenland bekend te maken. Dus waarom zou je geen veiling exclusief aan Italiaanse fokkers wijden? ”.