Losgebroken paard komt om bij botsing

Losgebroken paard komt om bij botsing

Op de Grote Baan in Ellikom, een deelgemeente van Oudsbergen in het Belgische Limburg is zaterdag rond middernacht een loslopend paard aangereden door een auto. De bestuurder, een 54-jarige man uit Bree, raakte gewond. Het paard liep zware verwondingen op en stierf enkele uren later aan zijn verwondingen. 

Het dier liep in de nacht van zaterdag op zondag op de Grote Baan richting Peer toen hij opgemerkt werd door een automobilist. Het paard bleef op de baan lopen waarna het aangereden werd door een aankomende mobilist. "Iets na middernacht hoorden we een zware slag. Toen we buiten kwamen, bleek dat een paard tegen een auto was gelopen. De bestuurder had het paard niet kunnen ontwijken', vertelt een paar geschrokken buren. "Het paard leefde nog, maar kon enkel nog zijn hoofd bewegen. Het dier was duidelijk zwaargewond."

De behandelende dierenarts bevestigde dat nieuws. "Toen ik ter plaatse kwam reageerde het dier nauwelijks nog. Het was in shock. Zelfs na het toedienen van de eerste hulp verbeterde zijn toestand niet. Waarschijnlijk was er ook inwendig letsel." Het paard werd nadien ingeslapen. 

We wensen de betrokkenen veel sterke toe na dit jammerlijke ongeval en een goed herstel voor de bestuurder van de wagen. 

Bron: Het NieuwsbladHorses