Leerling Dubbeldam betaalt 225.000 euro voor zevenjarige Lerado

Leerling Dubbeldam betaalt 225.000 euro voor zevenjarige Lerado

Op dinsdag avond werd er gretig geboden voor de zevenjarige ruin, Lerado (Grandorado TN x Sydney). Onder begeleiding van Jeroen Dubbeldam zal de jonge ruin zijn springcarrière verder zetten voor Japan en dat voor 225.000 euro.

“Bij het uitproberen bemerkte Jeroen dat er een goede klik was tussen zijn student en Lerado. Het is een fijn paard voor deze ruiter, dus het is mooi dat het zo uitpakt en hij naar Stal De Sjiem vertrekt”

Het een na duurste kavel vertrekt naar de stallen van Axel Verlooy. De Belg telde 200.000 euro neer voor de vijfjarige Nemerald (Emerald x Nimmerdor). De zesjarige ruin Miami (cat. 11, v. Glenfiddich VDL x Emilion) vond passender wijs nieuwe eigenaren uit de USA voor 105.000 euro.

Top trio naar Mexico

Cat. no 19, Lelmerette (v. Verdi x Chellano Z), bracht als vierde kavel meer dan een ton op. De merrie kwam voor 105.000 onder de hamer en blijft in Nederland in training bij een jonge Britse amazone.

Ruim de helft van de geveilde paarden naar het buitenland, waarvan er maar liefst drie vanaf heden uitgebracht worden onder de Mexicaanse vlag. Spekkopers waren er tevens uit Canada, Egypte, Denemarken en Ierland.


Veiling uitslag


bron: Persbericht/ F. © Digishots