Jur Vrieling's Long John Silver verkocht naar Zwitserland

Jur Vrieling's Long John Silver verkocht naar Zwitserland

Jur Vrieling zijn toppaard, Long John Silver N.O.P. is verkocht naar Zwitserland. Dat heeft SF Equestrian bevestigd aan Equnews. In de toekomst zal de schimmel met een Zwitserse Young Rider amazone aan de start komen. "Het doel is dat ze in de toekomst zal opgenomen worden in het kader. We mikten op Parijs, maar een deeltje is blij dat hij op zo'n goede thuis terecht komt"

"We mikten op Parijs, maar de handel is nu ook eenmaal een 'part of the job'," klinkt het. In september kwam Vrieling met de Lasino-zoon nog aan de start voor Nederland tijdens de Longines Nations Cup finales in Barcelona. Samen met het team wonnen ze er de troosting.

Ook bij het EK was de combinatie aanwezig met de oranje jas aan. Het palmares van de combinatie is oneindig. Kers op de taart dit jaar was de thuis-zege tijdens de CSIO5* Nations Cup in Rotterdam. 

In de afgelopen drie jaar reden Vrieling en Long John Silver naar 13 podiumplaatsen, goed voor net geen 600.000 euro in winstsommen. Dit resulteerde in 67% plaatsingen in de top tien van 1.65m parcours en 47% plaatsingen in de top 10 van 1.60m rubrieken.