Hengst in de spotlight: Qatar van't Paradijs

Hengst in de spotlight: Qatar van't Paradijs


Een deel van het seizoen valt dit jaar opnieuw in het water. Dit keer is het niet het Corona-virus dat roet in het eten gooit, maar EHV-1, dat zijn opmars kende in de paardensport. Daarom zijn de ogen dit jaar, net als vorig jaar, opnieuw op de fokkerij gericht. Het hengstenaanbod is echter zo groot dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom stellen we graag enkele opkomende talenten aan jullie voor. Dit keer staat Qatar van’t Paradijs (v. Mosito van het Hellehof) te trappelen om zichzelf aan jullie voor te stellen.


Qatar sprong vorig jaar al in de spotlight tijdens de PAVO hengstencompetitie voor 4-jarige paarden onder het zadel van Pieter Kenis. “Ik ben ervan overtuigd dat Qatar het gaat maken op het hoogste niveau”, vertelt Kenis over de hengst. “Als je in het zadel plaatsneemt, voel je dat er enorm veel potentieel inzit. Hij is nog jong en moet nog veel leren maar wat mij betreft heeft hij alles om het te maken op het hoogste niveau”.

“Qatar is een zoon van Mostito van het Hellehof uit een Kashmir van Schuttershof moeder. Vooral zijn moederlijn verdient extra aandacht: Qatar heeft twee BWP gekeurde broers. De volle zus van zijn moeder, Venezia D’Ecaussiness, is nog steeds succesvol op het hoogste niveau. Onder het zadel van Thierry Rozier sprong ze afgelopen zomer onder andere naar een top tien klassering in de CSI4* Grand Prix van St-Tropez. Andere paarden die nauw verwant zijn aan Qatar zijn Ultra Top van’t Paradijs (Christophe Vanderhasselt), Subliem van’t Paradijs (Molly Ashe Cawley) en de kampioenenmerrie van Yves Vanderhasselt, Jeunesse (v. Eldorado vd Zeshoek).

Stud 111 is ook erg overtuigd van het potentieel van deze hengst: “We hebben Qatar zelf al veel in onze fokkerij ingezet en dat lijkt veelbelovend. Hij geeft mooie, bloedgemaakte veulens die bovendien erg lichtvoetig zijn. Alle veulens hebben veel ras een een erg knappe uitstraling. Dit alles gecombineerd met zijn uitzonderlijke genen, maakt dat wij er van overtuigd zijn dat hij een top vererver zal worden in de toekomst”.


Klik hier voor meer informatie
Qatar kan ook teruggevonden worden in de Equisem app