Coronacrisis: byebye bureaucratie, hallo digitalisering

Coronacrisis: byebye bureaucratie, hallo digitalisering


De COVID-19-pandemie zet een enorme druk op onze samenleving en economie. Technologie blijkt in deze crisis onmisbaar: we schakelen massaal over naar digitale oplossingen om de wereld draaiende te houden. Zo ook in de paardenwereld. Apps zoals Equipe zorgen ervoor dat inschrijvingen voor een internationale wedstrijd helemaal online kunnen gebeuren en een secretariaat lijkt vrijwel overbodig geworden. "Veel mensen staan nog niet helemaal stil bij het belang van hun smartphone tijdens deze crisis", vertelt Lieven de Marez, mediaprofessor aan de UGent.


Misschien heeft u al stilgestaan bij het belang van uw smartphone of computer in deze coronacrisis. Weinig mensen kunnen zonder. “Onze fysieke connectie werd plots beperkt", zegt Lieven De Marez, mediaprofessor aan de UGent en onderzoeker bij imec. "Maar digitale toepassingen vormen een oplossing. Voor het eerst is er een pandemie in digitale tijden.
"Dankzij digitale toepassingen slagen we erin onze maatschappij van op afstand draaiende te houden", stelt Danny Goderis, digital manager bij technologiefederatie Agoria. "De digitalisering schakelt noodgedwongen een versnelling hoger: we telewerken, vergaderen virtueel, geven digitaal les en we blijven online verbonden met onze vrienden en familie. Nog nooit waren onze computer en smartphone zo onmisbaar."

“De coronacrisis is een soort van 'digitale stresstest' voor bedrijven," vertelt technologie-ondernemer Peter Hinssen, "zoals de banken stresstesten hadden tijdens de financiële crisis van 2008.”

Volgens Hinssen is de pandemie hét moment voor ondernemingen om zich opnieuw uit te vinden: “We zullen met zijn allen moeten innoveren", vertelt Peter Hinssen aan VRT NWS. "Bedrijven worden vandaag geconfronteerd met een wereld waar digitaal misschien de enige manier van werken is.”

Ook volgens Danny Goderis moeten bedrijven het digitale omarmen: "Bedrijven die in hun bedrijfsmodel het meest aandacht besteed hebben aan digitalisering, plukken daar nu ongetwijfeld een stuk de vruchten van."

Ook in de paardenwereld zetten deze trends zich voort: verschillende bedrijven zoals Lieven Hendrickx en Horse2Me investeerden in een webshop, het werd makkelijk om een piste online te reserveren, veilingen werden online gehouden,  inschrijvingen voor wedstrijden gebeuren volledig online en ook de FEI maakte de overstap naar verschillende digitale apps. Online marketing en social media werden steeds belangrijker.

Wil jij weten hoe digitalisering voor jou (hippisch) bedrijf iets kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met marketing@brandingpro.be. Hun team van experts staat voor jullie klaar voor copywriting, het bouwen van je website, ...


Bron: VRT Nieuws