Broer Emerald met 120.000 euro veilingtopper Zangersheide

Broer Emerald met 120.000 euro veilingtopper Zangersheide

De tweede groep veulens deed de harten van menig paardenliefhebber sneller kloppen bij de Zangersheide Quality Auction op zaterdagavond. Het was opnieuw een volle zaal en er waren heel wat gretige kopers die het biedspel speelden op de veiling. Niet alleen voor het hoogst verkochte veulen, maar ook de overige 40 veulens kregen de handen in de lucht.

Topseller Colosseo MVD Z voert benijdenswaardige genen. Dit veulen van Casall ASK komt uit dezelfde moeder (Carthina Z) als Emerald vh Ruytershof. Met zijn pedigree boordevol veelbelovende referenties was de volledige reikwijdte ervan te veel voor veilingmeester Frederick de Backer om op te noemen voor het publiek. Bod na bod kwam binnen en het publiek zag de prijs al snel in de buurt van de 100K komen. Met de intentie van verschillende partijen om dit uitzonderlijke veulen te bezitten, steeg het uiteindelijke bedrag naar 120.000 euro, geboden door kopers uit de VAE.

Maar liefst 16 veulens veranderden van eigenaar voor meer dan 50.000 euro met het op één na duurste veulen ook direct gerelateerd aan Mumbai. Op vrijdagavond was Daiquiri H Z (Diamant de Semilly x Nabab de Reve), een volle zus van Mumbai, het hoogst verkochte merrieveulen (82.000 euro). Op zaterdag verkocht volle broer Dumbai CP Z voor bijna hetzelfde bedrag; 86.000 euro aan Zwitserland.

Het hoogst verkochte merrieveulen op zaterdag was Eres Tu de Regor Z (Emerald x Cento). Dit mooie merrieveulen ging voor 76.000 euro onder de hamer naar Polen. De merrieveulens deden het over het algemeen goed en legden de lat nog hoger dan vrijdagavond. Dit keer met een opmerkelijk gemiddelde prijs van 52.333 euro. De hengstveulens verzamelden een gemiddelde van 37.783 euro.

Voor een totaal gemiddelde prijs van 44.171 euro vonden de veulens een nieuw thuis in Roemenië, USA, Zuid-Afrika, Portugal, Italië, Nederland, Duitsland, Denemarken, Brazilië en blijft er slechts een handjevol over in België.

Uitslag

bron: Zangersheide persbericht/ F. © Zangersheide