Willem Greve's voormalig talent Opium JW van de Moerhoeve naar Lillie Keenan

Willem Greve's voormalig talent Opium JW van de Moerhoeve naar Lillie Keenan

Opium JW van de Moerhoeve TN (v. Kannan) is verkocht aan de Amerikaanse amazone Lillie Keenan. Met de Nederlandse ruiter Willem Greve liep de hengst tot en met 1.45m niveau. Lillie Keenan vertelde aan Equnews dat ze haar oog een tijdje geleden al op dit paard had laten vallen. "Vanaf het moment dat ik hem onder het zadel had, voelde ik een connectie met dit paard en het vertrouwen dat we elkaar gaven", aldus Lillie Keenan. 


Opium JW van de Moerhoeve TN is een Belgisch springtalent dat al vele successen op zijn naam wist te schrijven. In de Belgische Hengstencompetitie en de cyclussen voor jonge paarden schitterde Opium eerder al op Belgische bodem. De BWP-hengst is eveneens goedgekeurd door Oldenburg, OS, Westfalen en AES. Onder leiding van Willem Greve sprong deze achtjarige hengst nog naar een top tien klassering in de CSI2* 1.40m rubriek in Lier. Ook in Opglabbeek klasseerde Opium zich dit jaar meerdere malen in de top tien. 

"Opium was me als 6-jarige al opgevallen en ik heb hem vorig jaar dan ook het hele jaar in de gaten gehouden in de proeven voor 7-jarigen. Het vergde wat geduld maar ik had geluk dat het uiteindelijk allemaal lukte zodat we samen konden werken. Hij is prachtig geproduceerd door Willem Greve. Vanaf het moment dat ik op hem stapte voelde ik een band met dit paard en het vertrouwen dat we elkaar gaven. Ik hoop dat "Opi" en ik al zijn connecties in de toekomst heel trots zullen maken. Hij heeft alles wat je wenst in een topsportpaard", besluit Keenan. 

Bron: Equnews 
Foto: © Sportfot