FEI zet 100 jaar Olympische geschiedenis voort op de Spelen van Los Angeles 2028

FEI zet 100 jaar Olympische geschiedenis voort op de Spelen van Los Angeles 2028

De focus op de jeugd zal de komende jaren centraal staan in de paardensport, nu de tweede eeuw van de FEI begint met het opwindende nieuws dat de FEI meer dan 100 jaar Olympische geschiedenis zal voortzetten op de Spelen van Los Angeles in 2028.

Op vrijdag maakte het Internationaal Olympisch Comité (IOC) bekend dat de paardensport een van de 28 sporten zal zijn die worden voorgesteld voor opname in het Olympisch programma voor 2028. De sporten op de lijst zullen worden goedgekeurd tijdens de IOC-zitting in februari 2022.

Het is een enorme stimulans voor de dressuur-, eventing- en springsport, voor de andere FEI-disciplines en voor de paardengemeenschap wereldwijd. Het betekent dat er na Parijs 2024 en LA 2028 onafgebroken hippische medailles zullen zijn uitgereikt sinds 1912!

De FEI werd in 1921 opgericht onder meer om ervoor te zorgen dat de paardensport op het Olympische programma zou blijven staan. Aangezien ze dit jaar 100 jaar na de oprichting vieren, is de aankondiging van het IOC opwindend voor paardensportfanaten en al die honderden miljoenen die genoten hebben van de actie van Tokyo 2020.

"De collectieve toekomst van de paardensport hangt af van onze positie in de Olympische beweging," zei FEI-voorzitter Ingmar De Vos. "We moeten de wereldwijde zichtbaarheid van onze sport in de media en digitale platforms garanderen, en relevante inhoud blijven tonen en nieuwe fans blijven verleiden.

"De jeugd betrokken houden bij de paardensport en nieuwe generaties inspireren om van de Olympische Spelen hun doel te maken."

"We hebben robuuste ontwikkelingsprogramma's over de hele wereld die gericht zijn op de volgende generatie atleten, maar ook op fans en professionals uit de sector, omdat paardensport een manier van leven is die veel facetten kent en zeer divers is. Hoe we met jongere generaties omgaan is van vitaal belang in onze weg naar de toekomst."

Bron: FEI