Klassiek met een vleugje pikant

Gudrun Patteet is één van België’s beste spring amazones. Gudrun is geboren tussen de pony’s en paarden. De amazone uit Oost-Vlaanderen werd net 31 lentes jong en is daardoor een jonge telg binnen de Belgische spring equipe.

De Vlaamse top sporter focust zich 100% op de paardensport, toch maakt ze graag even tijd om zorgvuldig haar stijlvolle ‘garderobe’ samen te stellen.

Klassiek met een vleugje pikant, zo omschrijft Gudrun haar kledingstijl.
Gudrun is gek op de trenchcoats van Burberry die zij combineert met een handtas en sjaal van Louis Vuitton en een paar degelijke schoenen van Tods.
Spot je Gudrun in haar vrije tijd dan is de kans groot dat dit met een ensemble van Superdry zal zijn.


Gudrun tijdens de wedstrijd verkenning

Gudrun tijdens de wedstrijd verkenning
Net zoals vele andere ruiters en niet-ruiters zijn Ralph Lauren en Gucci haar favo-merken. Gucci voornamelijk door de afwerking met het paardenbit en bij Ralph Lauren kan ze veel van zichzelf terugvinden, klassiek, stijlvol en een vleugje pikant!
Als ze vrije keuze heeft wat betreft accessoires dan staat het (paarden)merk Hermès zonder twijfel voorop.  Voor strandkledij, broekriemen en sjaals geniet het Franse modehuis haar voorkeur.
Om het rijtje volledig af te sluiten, doet ze dat met de chique schoenen van Christian Louboutin! Deze schoenen hebben zelfs geen tekst en uitleg nodig “punt”. Louboutin heeft schoenen met hoge hakken die zacht en comfortabel zitten en ze zijn origineel, rood is volgens Gudrun een hele mooie kleur en zoals we weten is dat het uitgangsbord van dit merk.

Ondanks de vele steun van verschillende partijen kan Gudrun niet rekenen op een kledij sponsor. Hoewel dit buiten het merk Deserata is gerekend. Het Belgische merk bezorgt de springamazone haar customized springjassen.
“De rijjasjes van Deserata hebben een oog voor detail en voelen heel comfortabel aan. Wat extra handig is, deze jasjes kan je makkelijk wassen en hoef je niet naar een droogkuisafdeling te brengen. Ook strijken hoeft niet,” deelt Gudrun kort mee.

Toch heeft Gudrun al enkele aanbiedingen gekregen op vlak van sponsoring maar hier gaat ze niet op in. Gudrun is trouw aan haar thuisbasis en wil dan ook enkel rijden met kledij en kleuren die bij Sea Coast passen en dat is niet altijd zo makkelijk voor de sponsors.. Begrijpelijk, we willen allemaal wel gesponsord worden maar er gaan uitzien als een Picasso schilderij.. liever niet!

‘IJdelheid’ heeft door de jaren heen een positieve opvatting gekregen. In het verleden gingen we ijdelheid al snel gaan plaatsen naast het woord “snob”. Tegenwoordig ligt het echter anders. Vandaag kunnen we dit associëren met ‘er goed willen uitzien’, een groot verschil met vroeger.

“Ik ben in een zekere zin ijdel, ja” verklaart de Oost-Vlaamse. “Zowel op mijn paard als buiten de ring vind ik het belangrijk er goed uit te zien.”


Gudrun Patteet

Ook tijdens de wedstrijd ziet Gudrun eruit om door een ringetje te halen. (Foto: Equnews)
 

Maar ze brengt het nog eens stapje verder. Niet alleen Gudrun maar ook haar team moet er steeds keurig bijlopen. En dit in de kleuren van haar grote sponsor, Sea Coast. Alles moet er ‘spik en span’ uitzien. Details zijn belangrijk niet alleen voor het uitzicht maar gewoon als een vorm van zelfrespect of respect voor je viervoeters, team members of materiaal.

Zelf is ze geen big spender maar onder de invloed van Alain zullen we dit toch moeten schrappen. Als Gudrun één jas mooi vindt doet hij haar dezelfde jas kopen in drie verschillende kleuren.
Alain hecht heel veel belang aan mooie kledij, volgens Gudrun heeft hij een goede smaak en is het een plezier om samen met hem te shoppen.

Als Gudrun zelf een item zou mogen ontwikkelen of ontwerpen dan hoeft ze niet lang te twijfelen. “Er zijn momenteel weinig mooie en comfortabele rijbroeken op de markt. Zonder twijfel zou ik me dus toeleggen op het ontwerp en de ontwikkeling van een nieuwe rijbroek die zowel comfortabel als stijlvol is.”

Equ.Lifestyle: Wie draagt thuis de broek ?
Gudrun: ik denk dat we de broek samen dragen, we hebben beiden een sterk karakter!


Shop her style! 

gudrun shop her style

Adviesprijzen! 

Tok: GPA First Lady Black: 663,00€
Schoenen: Tods: 485,00€

Kousen: Picco Bello Ruitersport: 15,00€/2paar
Broek: Sarm Hippique: 319,00€
Riem: Hermès 680,00€
T-shirt: Superdry: 34,95€

Germana for Equlifestyle

Samenwerking met Gudrun Patteet