WK-winst voor Rolf-Göran Bengtsson met zevenjarige Caillan

WK-winst voor Rolf-Göran Bengtsson met zevenjarige Caillan

Het Wereldkampioenschap in Lanaken zit er alweer op. Rolf-Göran Bengtsson neemt er de laatste overwinning en is de Wereldkampioen bij de zevenjarige paarden met Caillan (v. Casall). 

Slechts acht ruiters konden doorstoten naar de barrage. Met al 5 combinaties die niet foutloos wisten te blijven wist Olivier Philippaerts wat hem te doen stond - Foutloos blijven om een podiumplaats te kunnen bemachtigen. De Belgische ruiter volbracht deze taak dan ook glansrijk en zorgde voor de eerste foutloze ronde in het zadel van Precious Dwerse Hagen (v. Cornet Obolensky). 

Rolf-Göran Bengtsson kwam na Philippaerts aan de start en verbaasde iedereen. De Zweedse ruiter reed er zomaar even 6 seconden af van Olivier zijn tijd en ging zo aan de leiding van het klassement met de zevenjarige ruin uit de legendarische Casall. Christian Ahlmann mocht de barrage afsluiten op de rug van Dourkhan Hero Z (v. Don't Touch Tiji Hero Z) maar besloot op safe te spelen. Met een foutloze ronde was hij toch nog even sneller dan Philippaerts en kon zo de tweede plaats in beslag nemen. 

Voor Hannes Ahlmann was er een vierde plaats. Hij was de snelste vierpunter met Tokyo 4 (v. Toulon). Belgische ruiter Jeroen de Winter besloot de top vijf. Opvallend is dat zijn merrie de volle zus is van Olivier's bronzen Precious! 

Bekijk de volledige uitslag hier