Top vijf voor Hessel Hoekstra en Stargos VDL in tweede WK-kwalificatie Lanaken

Top vijf voor Hessel Hoekstra en Stargos VDL in tweede WK-kwalificatie Lanaken

Over de 200 paarden en ruiters trotseerden het wispelturig Belgisch weer voor de tweede kwalificatie voor het Wereldkampioenschap voor zesjarige paarden. Het parcours over 1.35m werd afgewerkt tegen de klok en leverde een top vijf notering op voor Hessel Hoekstra en Stargos VDL (v. Stakkato Gold). 

Er werden in totaal 53 foutloze rondes genoteerd in deze tweede kwalificatie in Lanaken. Hessel Hoekstra zorgde voor de Nederlandse representatie en stuurde Stargos VDL, een vijfjarige hengst van Stakkato Gold naar de vijfde plaats. Met bijna drie seconden verschil volgde landgenote Martine Kempkes op de zesde plaats in het zadel van Arhaya Z (v. Andiamo Z). 

Belgische ruiter Nathan Budd stuurde Ely des Rosiers Z (v. Emerald) in een tijd van 64,86s over de finish en naar de winst. Ook op drie stond een Zangersheide ingeschreven paard en zagen we de merrie Marieke Z, een dochter van Moncler van Overis, met Jessica Burke. Jens Vandenberk is de fokker van deze merrie. Voor hen op twee stond Peter Kopecky met de Uriko-nakomeling Banana Joe 6. 

Resultaten