Sanne Thijssen en Chiara VDH starten WK Lanaken op twee

Sanne Thijssen en Chiara VDH starten WK Lanaken op twee

De eerste kwalificatie voor zevenjarige paarden op het Wereldkampioenschap in Lanaken begon met een zon die probeerde door de wolken te breken maar eindigde in nattere omstandigheden. Dat kon de 203 aanwezige combinaties echter niet klein krijgen, zo ook Sanne Thijssen en Chiara VDH niet. De Nederlandse amazone bracht de zevenjarige merrie naar de tweede plaats.

Een heleboel zevenjarige paarden mochten het in deze eerste kwalificatie opnemen tegen elkaar. Het 1.40m hoge parcours werd verreden over twee fasen. Angelos Touloupis zorgde in het zadel van de Holstein hengst Kannandillo voor de snelste ronde. De zoon van Kannan klokte af op 27,13s en zette zich onder de Griek helemaal bovenaan. Sanne Thijssen stuurde Chiara VDH, een dochter van Chacco Blue naar de tweede plaats met een tijd van 28,35s in de tweede fase. De top drie werd afgewerkt door de Italiaan Emilio Bicocchi en Excaliburg, eveneens een hengstenzoon van Kannan.

Het beste Nederlands gefokte paard was de KWPN hengst Lucardo O, een zoon van Eldorado van de Zeshoek uit de fokkerij van P. Oosterbosch. Op veertien stond de KWPN ruin Lex (v. Cornet's Diamond) uit de stallen van W.H. Voogd. Gerben Morsink begeleidde Calida Z (v. Cornet Obolensky) naar de negentiende plaats. 

Resultaten