Prachtige sport in Lanaken: Gilles Thomas is de nieuwe Belgisch Kampioen 2023!

Prachtige sport in Lanaken: Gilles Thomas is de nieuwe Belgisch Kampioen 2023!

Wie er bij was in Lanaken heeft het vast en zeker gevoeld - de spanning was te snijden! Een opwindende strijd om de titel van Belgisch Kampioen kwam uiteindelijk in het voordeel van Gilles Thomas! In het zadel van de toppresterende hengst, Ermitage Kalone was de 25-jarige ruiter de ongenaakbare winnaar van dit Kampioenschap. 

Met de negenjarige Ermitage Kalone (Catoki) had Gilles Thomas al een knap parcours afgelegd op het Belgisch Kampioenschap. Het duo voegde daar in deze finale nog een foutloze eerste ronde aan toe. Met een puntentotaal van 2,55 leiden zij momenteel het klassement. Virginie Thonon volgt op twee nadat ze ook foutloos bleef met Edgard de Prefontaine (v. Contact vd Heffinck). De nulscore werd ook behouden door Niels Bruynseels en Nauwsika van de Pereboom (v. Thunder vd Zuuthoeve). 


VOLG ALLES MEE ACHTER DE SCHERMEN VIA ONZE INSTAGRAMPAGINA


Op het einde ging het nog tussen Virginie Thonon en Gilles Thomas. Thonon kwam als voorlaatste aan de start op Edgard de Prefontaine (Contact vd Heffinck). Het publiek maakte het stil en keek vanop het puntje van hun stoel toe hoe de combinatie hun ronde afwerkte. Helaas voor het duo ging de balk van de voorlaatste hindernis tegen de grond. Hun puntentotaal van 7,06 bezorgde hen wel de voorlopig eerste plaats. Enkel Gilles Thomas was nog in staat hen van de overwinning te houden. 

Thomas zijn puntentotaal stond op 2,55, wat wilde zeggen dat hij zich nog één springfout kon veroorloven met Ermitage Kalone. Kwam daar een tijdsfout bij, was het voor hen voorbij. Een gefocuste Gilles en een voorzichtige Ermitage leverden een vlekkeloze ronde af. Het kampioenschap was beklonken, Thomas is de nieuwe Belgisch Kampioen!

Resultaten


TOP DRIE

  1. Gilles Thomas - Ermitage Kalone (Catoki)
  2. Virginie Thonon - Edgard de Prefontaine (Contact vd Heffinck)
  3. Christophe Vanderhasselt - Arthuro de Sarlar Z (Breemeersen Adorado)