Olivier van der Vaart en Jarno van Erp delen ereplaats op WK vijfjarige paarden

Olivier van der Vaart en Jarno van Erp delen ereplaats op WK vijfjarige paarden

In een nagelbijtende barrage werd er hard gestreden voor de felbegeerde titel van wereldkampioen bij de vijfjarige paarden. Even leek het of die titel naar Olivier van der Vaart zou gaan na een schitterende ronde in de barrage maar hij werd nog ingehaald. De Ierse Gerard O'Neill kon er maar liefst nog 40 honderdsten afrijden en bleef onverslagen. Hij mag zich samen met Bp Goodfellas (v. Stakkato Gold) wereldkampioen noemen.

Olivier van der Vaart leidde Ristretto vd Heffinck (v. Aldo du Plessis) magnifiek rond in de barrage maar bleek net niet snel genoeg te zijn. Hij neemt samen met de BWP-ruin het zilver voor zijn rekening. Het podium deelt hij met landgenoot Jarno van Erp. Hij mag de bronzen medaille in handen nemen in het zadel van Mindset Es (v. Aganix du Seigneur). 

Thibaut Huyvaert kwam op de rug van Davis 17 (v. Diarado) in de arena en sprong hij naar een vijfde plaats op dit WK. Hij moest enkel Christian Ahlmann voor zich dulden. De thuisruiter behaalde een plek net naast het podium en reed met Ansingh de Lis Z (v. Aganix du Seigneur) een vierde plaats.

In de top tien van dit WK noteren we tevens nog een negende plaats voor Thalessa de Jong met onder het zadel Moncler (v. Carrera VDL). Ook van Erp viel nog net binnen de geplaatste combinaties met zijn tweede troef Don Juan Z (v. Dominator 2000 Z). 

Bekijk de volledige uitslag hier