Nogmaals goud voor Ierland - ABC Saving Grace en Ethen Ahearne zijn nieuwe Wereldkampioenen bij de zesjarigen

Nogmaals goud voor Ierland - ABC Saving Grace en Ethen Ahearne zijn nieuwe Wereldkampioenen bij de zesjarigen

Na de titel voor Gerard O'Neill gaat de grootste wereldbol opnieuw naar Ierland. Ethan Ahearne zette verbeterde de tijd van Alex David Gill in de barrage en nam er de overwinning en mag zich zo wereldkampioen bij de zesjarige paarden noemen. 

Op de rug van ABC Saving Grace (v. Kannan) reed de Ier een adembenemende barrageronde. Het duo bleef foutloos in een tijd van 36,74. Op zilver vinden we Valentin Pacaud voor Frankrijk. Met Garance de Vains (v. Diamant de Semilly) mag hij plaats nemen op het tweede blokje van het podium. Brons was voor de Brit Alex David Gill. Hij kwam als eerste de arena binnen en legde meteen de lat hoog door er niet enkel foutloos maar ook snel te eindigen. In het zadel van Lacoste VDL (v. VDL Zirocco Blue) besluit hij het podium. 

Op vijf vinden we Astrid Rooms. De Belgische amazone sprong net buiten het podium met Queen B van 't Paradijs (v. Elvis ter Putte). Voor Rooms komt nog Giorgio Sacco op vier. De Italiaan vierde met de BWP'er Qionno van't Merelsnest (v. Kannan).

Bekijk hier de volledige uitslag