Kars Bonhof en Hernandez TN zorgen voor beste NL prestatie in 'Sires of the World' in Lanaken

Kars Bonhof en Hernandez TN zorgen voor beste NL prestatie in 'Sires of the World' in Lanaken

De tweede ronde in de rubriek 'Sires of the World' werd zopas verreden. De Duitser Patrick Stühlmeyer sprong in Lanaken op de pistes van Zangersheide op de rug van Drako de Maugre (v. Kannan) naar de overwinning. Kars Bonhof hield de Nederlandse eer hoog met een zesde plaats. 

Bonhof vormde met Hernandez TN één van de tien combinaties die zich kon plaatsen voor de barrage. Met de tienjarige Kannan-zoon viel hij net buiten de top vijf. 

In een razend spannende barrage met tien bleef de negenjarige hengst onder Stühlmeyer niet enkel foutloos maar kwam ook het snelste over de finish in een tijd van 37,24. Gudrun Patteet zorgde voor de girlpower in de top drie en stopte met Sea Coast Enjoy Z (v. Emerald) de chrono op 37,67 wat goed was voor een tweede plaats. Het brons bleef ook in België met een derde plaats voor Jens Vandenberk en Faldiano (v. Heartbreaker). 

Op vier volgde Gilles Thomas in het zadel van Feromas van Beek Z (v. Fantomas de Muze) en had Maartje Verberckmoes achter zich. De amazone reed gisteren ook al naar een top tien plaats en werd nu vijfde met de teugels van Guidam's Willow the Second (v. Willow) in handen. 

Volledige uitslag