Hessel Hoekstra en Stargos VDL besluiten WK Lanaken met zilver

Hessel Hoekstra en Stargos VDL besluiten WK Lanaken met zilver
Nadat Hessel Hoekstra en Stargos VDL (Stakkato Gold) gisteren naar de top vijf sprongen in de tweede kwalificatie voor zesjarige paarden kon het duo vandaag in de Troosting het zilver behalen. Roosje Brouwer hield hen met Maribelle (Heathrow) gezelschap in de top vijf. 

Hoewel het 1.35m hoge parcours duidelijk geen probleem vormde voor Stargos VDL, kwam de hengst van Stakkato Gold net geen twintig honderdsten te kort om de overwinning binnen te halen. Die eer kwam toe aan Thomas Mertens (BEL) en Cosio de Leau Z (Cicero Z Van Paemel). 

Het beste Nederlands gefokte paard was Maribelle. De KWPN merrie van Heathrow werd door Roosje Brouwer foutloos rondgestuurd en behaalde de vijfde plaats. Voor Johan Klein Zieverink en Madora Keizersberg (Scotch On Ice Z) stond er eveneens een top tien plaats te wachten, zij werden achtste. Jody van Gerwen besloot het WK met Hastkullens Fantazie (Falaise de Muze) op de twaalfde plaats.

Resultaten


Renee de Weert en Nelson drukken stempel in Troosting WK Vijfjarigen


Bij de vijfjarigen werd het beste Nederlandse resultaat behaald door Renee de Weert en de KWPN ruin Nelson. Met de Highway TN-nakomeling gefokt door de fam. Kuipers kwam de Weert op twaalf. Op vijftien volgde Roderick van den Engh in het zadel van Nathan, een KWPN ruin van Justice CD uit de stallen van D. van der Vinne-Brisko. 

Resultaten