Gerard O'Neill: "Ik ben blij om terug te zijn"

Gerard O'Neill: "Ik ben blij om terug te zijn"

Na de ereronde van het Wereldkampioenschap voor vijfjarige paarden kwam de top drie nog even de trap op om ons toe te spreken. We kwamen er onder andere te weten dat het voor bronzen Jarno Van Erp de eerste podiumplaats op een groot concours was maar ook dat O'Neill en Bp Goodfellas nog maar vier weken een combinatie vormden voor ze naar Lanaken afzakten. 

O'Neill grapte nog dat het al een mooie overwinning zou zijn mocht hij twee foutloze rondes kunnen afleveren op dit WK. Hij vult deze verwachtingen niet enkel glansrijk in maar overtreft ze ook door er de titel mee naar huis te nemen in het zadel van de Stakkato Gold zoon. 

"Ik heb een jaar of twintig geleden de moeder van dit paard nog gereden. Het was heel toevallig dat hij aan mij toevertrouwd werd. De andere ruiter was met vier paarden geselecteerd voor een wedstrijd maar mocht maar met drie starten. Goodfellas was het meest onervaren paard dus vroeg ik of ik hem mocht rijden want ik vind het een heel leuk paard. Als ik wou mocht ik hem in Lanaken uitbrengen en hier zijn we dan, de rest is geschiedenis..."

"Het is een ongelooflijk paard. Hij heeft een fantastisch instinct en is heel eerlijk. Aan het tempo dat ik de dubbel binnen kwam had hij eigenlijk niet hoeven te springen, het is een beloftevol paard voor de toekomst."

Olivier van der Waart heeft er alles uitgehaald wat er uit te halen viel naar zijn gevoel. De toekomstplannen voor Ristretto vd Heffinck zijn nog niet bepaald.

"Ons doel was toewerken naar het Wereldkampioenschap vandaag, gezien we het paard nog maar net aangekocht hebben. Nu dat erop zit zullen zal tijd raad geven. Maar het voelt alsof we voor elkaar gemaakt zijn."

Voor Nederlander Jarno Van Erp is het zijn eerste keer op het podium van een groot kampioenschap. De 27-jarige ruiter blikt alvast uiterst tevreden terug op zijn Wereldkampioenschap. 

"Al vanaf de eerste sprong met hem (Mindset Es) onder mijn zadel wist ik dat het een superpaard zou worden en ik had een goed gevoel bij hem. Ik heb nog nooit zo'n barrage als deze gereden, gelukkig is hij zelf ook slim. De samenwerking met de eigenaars en fokkers van Mindset begon ook bij hem. Hopelijk mogen er nog veel zo'n paarden volgen."