Denis Lynch over Cornets Iberio: "Zijn taak is om de balken omhoog te houden, en dat doet hij heel goed"

Denis Lynch over Cornets Iberio: "Zijn taak is om de balken omhoog te houden, en dat doet hij heel goed"

De competitie 'Sire of the World', een showcase van uitzonderlijke hengsten en hun ruiters, bracht toptalent uit de paardensport van over de hele wereld samen. Het evenement omvatte een spannende barrage die toeschouwers op het puntje van hun stoel hield. We spraken met de top drie, die hun ervaringen en inzichten deelden over deze prestigieuze competitie.

Denis Lynch: Een Overwinning Die Boekdelen Spreekt

Voor Denis Lynch had de overwinning in 'Sire of the World' immense betekenis, niet alleen voor zijn carrière, maar ook voor zijn hengst, Cornets Iberio. Lynch werkte met Cornets Iberio sinds het paard slechts vijf jaar oud was, en hun sterke partnerschap was duidelijk zichtbaar in hun foutloze prestatie.

Lynch deelde inzichten over de eerste ronde en zei: "Het paard heeft veel ervaring. Zoals ik al zei, had ik hem als vijfjarige, dus we kennen elkaar vrij goed. Mijn taak is om hem in een goede positie naar de hindernissen te brengen, en zijn taak is om de balken omhoog te houden, en dat doet hij heel goed." Hij prees ook het parcours en beschreef het als "leuk en rechttoe rechtaan" zonder grote problemen.

Toen hem werd gevraagd naar de topkwaliteit van Cornets Iberio, zei Lynch eenvoudig: "Hij wint altijd. Als je naar zijn palmares kijkt, waar je hem ook mee naartoe neemt, wint hij. In welke versnelling je hem ook zet, hij blijft presteren." Lynch moest tijdens de barrage een tandje bijzetten, volledig bewust van de concurrentie: "Ik heb Gilles en zijn paard gezien in de Global, dus ik weet dat het een snel paard is. Ik heb hem in de zesde versnelling gezet en daar bleef hij. Hij heeft een ongelooflijke mentaliteit."

Gilles Thomas: Feromas, Een Consistente Mededinger

Gilles Thomas, bijna een jaarlijkse verschijning op het podium, deelde zijn gedachten over zijn indrukwekkende tweede plaats met Feromas Van Beek Z. Hij legde uit hoe Feromas consistent schittert, zeggende: "Twee jaar geleden waren we derde, vorig jaar vierde en dit jaar tweede. Het toont aan hoe competitief Feromas is en hoeveel foutloze rondes hij neerzet. Hij wordt elk jaar beter en doet steeds meer ervaring op in deze shows."

Thomas deed een dappere poging om de leider uit te dagen maar kwam tekort en gaf toe: "Ik heb vandaag echt mijn best gedaan om Denis te verslaan, maar we waren niet snel genoeg." Als Belgische ruiter, benadrukte hij het belang van deze competitie en zei: "Deze competitie is een geweldige kans om onze hengsten te laten zien en ze iets meer in de schijnwerpers te zetten. Deze paarden reizen de hele wereld over, dus voor fokkers en eigenaren is het niet gemakkelijk om ze live in actie te zien. Hier kunnen ze ze zien in de opwarmring, dichtbij komen en ik denk dat dat gewoon geweldig is."

Thomas voegde eraan toe dat er altijd veel mensen naar dit evenement komen en dat er tijdens de barrage een zeer goede sfeer heerste.

Jens Vandenberk: Faldiano Bewijst Dat Leeftijd Maar Een Getal Is

Jens Vandenberk, een vertrouwd gezicht op de persconferentie van 'Sire of the World', uitte zijn blijdschap om terug te keren naar de competitie. Zijn paard, de opmerkelijke Faldiano, is nu 18 jaar oud maar springt nog steeds als een superster. Het duo leverde een indrukwekkende prestatie en behaalde de derde plaats met slechts een kleine marge achter de winnaar.

Op de vraag naar zijn geheim om een paard op leeftijd te beheren, antwoordde Vandenberk: "Hij voelt zich nog steeds erg fit, en zolang ik dit gevoel heb, blijf ik met hem doorgaan." Het is duidelijk dat hun sterke band en het uithoudingsvermogen van Faldiano een cruciale rol speelden in hun succes.

Bij het reflecteren op hun strategie onthulde Vandenberk: "De laatste twee wedstrijden die we samen deden, waren wat kleinere competities in lagere rubrieken. Deze twee gemakkelijke shows gaven hem het vertrouwen om hier op zijn best te zijn." Wat betreft de toekomst bleef hij open-minded en zei: "Op dit moment hebben we niet echt iets gepland voor hem. Alles hangt af van het voel, het kan allemaal morgen veranderen."

Ondanks dat hij een klein beetje achter de top twee ruiters eindigde, was Vandenberk tevreden met zijn prestatie en erkende de geduchte concurrentie. "Ik wist dat ik niet sneller zou zijn dan deze twee ruiters. Dus ik ben erg blij met mijn derde plaats."