Brons voor Renee de Weert en Labantrix op WK Zevenjarigen

Brons voor Renee de Weert en Labantrix op WK Zevenjarigen

In Zangersheide was het eindelijk tijd voor de apotheose. De finale van de zevenjarige paarden nodigde elf combinaties uit voor de barrage. 

Voor Nederland was het Renee de Weert die Labantrix (Eldorado vd Zeshoek) al over de ganse lijn foutloos wist te houden en dus mocht aantreden in de finale des

Jérôme Guery (BEL) en Diamond Touch, een zoon van Diamant de Semilly en tevens de volle broer van Don't Touch Tiji Hero Z, beten de spits af in het 1.45m hoge parcours. Voor het duo viel een balk in het zand en werd er een tijd van 38,52s genoteerd. Virginie Thonon (BEL)kwam in het zadel van Scala du Piedroux Z (Silver 2 de Virton) als tweede aan de start en noteerde als eerst een foutloze ronde. De door Claudy Noirot gefokte merrie finishte in 38,93s. 

Voor Nederland zagen we Renee de Weert (NED) in actie met Labantrix. De KWPN dochter van Eldorado van de Zeshoek komt uit de stallen van de familie Van den Broek. Ook zij wisten de nulscore te behouden en waren sneller met 38,55s op de klok. Het kon blijkbaar nog sneller want Philip Rüping (GER) en Casanina PS (Casallco) zorgden voor een foutloze rit in een tijd van 35,90s.

De Ierse dominante lijn werd doorgetrokken tot in deze finale want Harry Allen (IRL) deed nóg beter. In het zadel van Kumina Della Caccia (Kannan) stopte de Ier de tijd op een snelle 35,30s. Gerben Morsink (NED) deed met Calida Z (Cornet Obolensky) een gooi naar de overwinning maar een springfout besliste daar anders over.

Resultaten