WK Ponymennen: Anniek Schuiling zorgt voor beste Nederlandse resultaat

WK Ponymennen: Anniek Schuiling zorgt voor beste Nederlandse resultaat

Het WK Ponymennen is in Oirschot begonnen met de dressuur van de enkelspan pony’s. Ondanks dat de jury het niet altijd met elkaar eens was, waren ze dat wel bij Cédric Scherrer (SUI), de winnaar. De vijf juryleden plaatsen hem unaniem op de eerste plaats.


De Zwitser gaat aan de leiding met de score van 43.92. Hij wordt gevolgd door Berengere Cressent (FRA) met 46.85 en Rosanna Walters-Symon (GBR) maakt het podium compleet. "Ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik de proef van mijn leven heb gereden." 

Anniek Schuiling beste Nederlander

Het beste Nederlandse resultaat was voor Anniek Schuilling met haar nog maar achtjarige Denenbourgh’s Doortje (v. Reekamp’s Eclips). Ze eindigde met de score van 51.31 op de vierde plaats. “Ik heb onwijs genoten en ben ontzettend blij”, vertelt ze na afloop. 

“Dit is nog maar haar eerste seizoen op dit niveau en de eerste keer op zo’n grote wedstrijd. Dat je dan naar het WK mag is al gaaf, maar dan ook nog met zo’n resultaat de wedstrijd beginnen is echt super! Ik heb echt genoten van haar vandaag. Ze was erg gefocust, luisterde goed naar de dingen die ik van haar vroeg en keek daardoor nauwelijks naar de entourage eromheen. We konden vandaag gewoon lekker ons ding doen.”


Bron: Hoefnet.nl