Geen WK Finale voor Sanne Thijssen: "Drie dagen zo achter elkaar springen is een hele kluif voor Con Quidam..."

Geen WK Finale voor Sanne Thijssen: "Drie dagen zo achter elkaar springen is een hele kluif voor Con Quidam..."

Gisteren heeft Sanne Thijssen nog uitbundig de Zilveren team medaille gevierd in Herning. Als enige van TEAM NL zal de WK-debutante morgen niet aan de start komen tijdens de finale. "Drie dagen zo achter elkaar springen is een hele kluif voor Con Quidam. Hij heeft voldoende gedaan nu..."

 “Toen ik het parcours liep op vrijdag was ik wel onder de indruk, maar Ik heb gevochten voor een nulronde. Het moest uit zijn tenen komen. Con Quidam RB moet het van zijn vechtlust hebben. Drie dagen zo achter elkaar springen is een hele kluif voor hem. Op vrijdag gaf hij echt alles. Ik had een balk op de middelste, maar daarna maakte hij dat moeilijke lijntje toch goed af.”

Door de afmelding van Christian Ahlmann zou Thijssen normaal als reserve aan de start kunnen komen. Toch ziet ze af van deze beslissing.

"Ja, dit is een bewuste keuze. Realistisch gezien is het onmogelijk om een medaille te halen. Ik spaar hem liever zodat hij nog wat langer mee kan. Ik heb er dan ook helemaal geen dubbel gevoel bij. We gaan met een zilveren medaille naar huis en dat is natuurlijk heel goed. Verder heeft hij ook gewoon super gesprongen. Nu heeft Con Quidam RB even rust nodig. Zijn eerste grote concours zal waarschijnlijk Calgary zijn. Zelf ga ik volgende week weer naar Londen. Aldus Sanne Thijssen."

bron: KNHS.nl / Equnews