Fokkerspremies voor fokkers van medaillewinnaars Lanaken

Fokkerspremies voor fokkers van medaillewinnaars Lanaken

Van 21 tot en met 24 september vindt in het Belgische Lanaken het WK voor Jonge Springpaarden plaats. Voor fokkers van de uiteindelijke medaillewinnaars wordt een fokkerspremie beschikbaar gesteld.

Voor de fokker van de nieuwe wereldkampioen is dat 5.000,- euro, voor de nummer twee 3.000,- euro en voor de fokker van de bronzen medaillewinnaar is 2.000,- euro te verdienen. Voorwaarde om de premie te ontvangen, is dat de fokker bij de huldiging van zijn fokproduct in Lanaken aanwezig moet zijn na de finales op zondag 24 september.

Allerbeste jonge springpaarden
De allerbeste jonge springpaarden komen aan de start. Voorlopig staan er 108 KWPN’ers staan op de startlijst, waarvan 32 vijfjarigen, 39 zesjarigen en 30 zevenjarige springpaarden.

Sires of the World
In de rubriek ‘Sires Of the World’ staan zeven KWPN-geregistreerde hengsten op de startlijst. In deze rubriek nemen enkele van de beste goedgekeurde hengsten ter wereld het tegen elkaar op in proef op 1.50m-niveau. Onder hen onder meer de KWPN-hengsten Ipsthar (v.Denzel V'T Meulenhof) en I Am Codex (v.Codex One).


Bron: KWPN