TeamNL-ruiters maken zich op voor NK Springen!

TeamNL-ruiters maken zich op voor NK Springen!

Donderdag is het zo ver, dan gaan de eerste onderdelen van het NK Springen van start. Maar liefst vier Nederlandse Kampioenschappen Springen worden deze week voor het tweede jaar op rij georganiseerd bij Green Valley Estate in Deurne. De gehele TeamNL-top is alvast aanwezig!

De deelnemerslijst en het tijdschema zijn inmiddels bekend, de springliefhebber kan deze week zijn of haar hart ophalen aan springsport van de bovenste plank. Zo komen onder andere de TeamNL-toppers Harrie Smolders, Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling, Sanne Thijssen, Willem Greve, Marc Houtzager en Jeroen Dubbeldam in actie. KNHS-talententeamlid Mel Thijssen komt eveneens aan de start bij het NK Senioren.

Apotheose op zondag
Het eerste onderdeel van de senioren gaat op donderdag om 16.30 uur van start. Het tweede onderdeel vervolgt op vrijdag om 13.15 uur. De apotheose van het NK Senioren vindt plaats op zondagmiddag. Na afloop van de twee manches, waarvan de eerste manche om 13.00 uur start, is bekend of regerend Nederlands kampioen Willem Greve zijn titel prolongeert of over moet dragen. Met zo’n topdeelnemersveld belooft het in ieder geval een prachtig kampioenschap te worden. 

NK Jeugd
Ook de jeugdruiters komen deze week aan de start tijdens het NK. De Children, Junioren en Young Riders gaan met elkaar de strijd aan op jacht naar de medailles. Op donderdag en vrijdag komen alle jeugdruiters aan de start. Op zaterdag wordt het podium van het NK Children bekend, gevolgd door de ontknoping van de kampioenschappen voor de Junioren en Young Riders op zondag.

Overige rubrieken
Naast deze Nederlandse kampioenschappen wordt er ook een Lichte en Zware Tour ponyspringen verreden. Waarvan de eerste manche van het derde onderdeel van de Zware Tour meetelt voor de kadercriteria. Tevens vindt op vrijdagavond het NK Veteranen plaats en op zaterdagmiddag wordt er gestreden in de Grote Prijs over een hoogte van 1.45m.

Gratis toegang
Concours Hippique Deurne is vijf dagen lang gratis toegankelijk, ook de overdekte tribunes. Alleen voor het parkeren wordt een bijdrage gevraagd. Naast genieten van de springsport is er ook een gezellig strodorp, waar je volop kunt shoppen. De Brabantse gastvrijheid is ruimschoots aanwezig.

100 jaar KNHS
Het hele jaar door viert de KNHS haar 100-jarige bestaan met toffe acties en geweldige prijzen op diverse evenementen. Houd hiervoor de website, nieuwsbrieven en socials in de gaten voor te gekke acties. Wie weet maak jij wel kans op tickets naar de Olympische Spelen in Parijs. Op Jumping Amsterdam en The Dutch Masters in Den Bosch hebben we al tickets verloot onder het publiek. Wil je hier ook kans op maken? Kom dan op zondag 30 april naar het NK Springen in Deurne.

Bekijk het volledige programma hier




Bron: KNHS