Parijs 2024; terug teams van 3, maar wel oud programma!

Parijs 2024; terug teams van 3, maar wel oud programma!

In Kaapstad werden afgelopen weekend ook met het oog op de Olympische Spelen in Parijs belangrijke knopen doorgehakt. Zo werden de selectie wedstrijden beslist alsook het voorstel tot programma van het kampioenschap.

Op 13 november werden er enkele kwalificatie wedstrijden vastgelegd voor de aankomende Spelen in Parijs in 2024. Volgende kwalificaties werden vooropgesteld.

  • Group C (Centraal en Oost-Europa) : Praag: 27 - 30 Juli
  • Group G (Zuid-Oost Azië en Oceanië) : Valkenswaard 18 Juli

Bij de kwalificaties werd ook goedkeuring gegeven om het FEI Aziatisch kampioenschap te verplaatsen naar 2023. Ook dit kampioenschap telt als kwalificatie.

Format voor de Spelen

Met grote meerderheid werd de format met drie combinaties per land bevestigd. Betreft de format is er wel een wijziging ten opzichte van de Spelen in Tokio. In Parijs zal het 'oude' programma terug toegepast worden. Eerst de kwalificatie voor de landenwedstrijd, nadien de finale van de landenwedstrijd en pas op het einde de individuele finale.

Volgende data zullen  toegepast worden:
donderdag 1 augustus 2024 de kwalificatie voor de landenwedstrijd, vrijdag 2 augustus 2024 de finale van de landenwedstrijd. In het weekend twee rustdagen en dan op maandag en dinsdag (5 en 6 augustus 2024) de individuele ontknoping.

Lees alles over de format