[NK Springen] Thijmen Vos blijft aan de leiding bij Junioren, Munsterhuis wint

[NK Springen] Thijmen Vos blijft aan de leiding bij Junioren, Munsterhuis wint

De tweede ronde van het Nederlands Kampioenschap voor Junioren zit erop! Op deze tweede dag werd een 1.40m hoog parcours direct op tijd verreden. Jennifer Munsterhuis schreef de overwinning op haar naam, Thijmen Vos blijft aan de leiding in de tussenstand.

37 Junioren zadelden opnieuw hun paarden voor dag twee van het NK. De hindernissen werden vandaag op een hoogte van 1.40m gezet, de focus lag op de snelheid maar er was geen ruimte voor fouten. Dertien van hen slaagden erin met nul strafpunten te eindigen, waaronder ook Jennifer Munsterhuis. De amazone zorgde voor de snelste ronde in het zadel van Hurricane M (v. Verdi). Wesley de Boer volgde vier combinaties later op Kaphira (v. Corland) en zat achter Munsterhuis' tijd aan maar kwam 1,2 seconden later over de finish en werd tweede. Als allerlaatste zagen we Thijmen Vos, de winnaar van gisteren, de piste betreden met Ive Got The Key (v. Womanizer). Zij reden naar een derde plaats. 

Op plaats vier volgde de voorlopige nummer twee van het NK, Hilde Veenstra, in het zadel van Gideon GLS (v. Corland). De top vijf was compleet met Jorinde Dolfijn en Justique (v. Bustique). 

Die nulronde was voor Vos voldoende om zijn leiderspositie in het klassement te versterken. Hilde Veenstra volgt momenteel op de tweede plaats met een totaal van 0,59, Finn Boerekamp volgt op drie met een totaal van 0,81. 

Bekijk de uitslag van de tweede ronde hier
Bekijk de tussenstand voor het NK hier