Nederlandse delegatie blijft zeker van Olympisch ticket

Nederlandse delegatie blijft zeker van Olympisch ticket

Nicole Hoevertsz van het IOC (Internationaal Olympisch Comité) heeft bevestigd dat sporters en ploegen die zich reeds voor de Olympische Spelen hebben geplaatst ook volgend jaar gewoon mogen meedoen in Tokio. 



Het Olympisch Comité besliste gisteren om de komende Zomerspelen van Tokio uit te stellen naar 2021. Het is sindsdien niet heel duidelijk hoe de kwalificatie voor die verplaatste Spelen nu precies in zijn werk zal gaan maar de sporters en teams die al een ticket op zak hebben, blijven wel zeker van hun Olympische deelname. De Nederlandse spring- en dressuurruiters kunnen dus alvast op beide oren slapen: zij zullen ook in 2021 naar Tokio kunnen afzakken. 

Hoevertsz zei: "Er is afgesproken dat de 57% sporters die zich al gekwalificeerd hebben voor de Spelen, ook gekwalificeerd blijven. Voor sporters die zich nog niet hebben kunnen plaatsen, moeten nieuwe data voor kwalificatietoernooien vastgelegd worden. Hierover bestaat momenteel nog niet zo veel duidelijkheid. Wat wel vaststaat in dat dit geen makkelijk proces zal worden". 

Bron: nu.nl