Minderhoud: "Ik ben tevreden met mijn proef"

Minderhoud: "Ik ben tevreden met mijn proef"

Terwijl Werth met ruim 83% de Duitse gouden medaille zowaar verzekert, blikt Hans Peter Minderhoud tevreden terug op zijn optreden in Tokio. Overall was het een goede proef. Dream Boy pakte goed aan, ik was er blij mee”,

“Er zaten wel wat kleine dingetjes in, zoals de hakkel in het eerste uitstrekken. De rest van de draf verliep goed: mooie appuyementen en mooie overgangen van het uitstrekken naar de passage. Dit was de eerste Special op muziek en die paste ook heel mooi. Ik voel dat Dream Boy zijn best heeft gedaan en dan moet je ook gewoon tevreden zijn.”

Het blijft speciaal
“De Olympische Spelen blijven speciaal. Met deze temperaturen doet het me erg aan Hongkong denken, zeker zo in de avond met die lampen erbij. Dat schoot even door mijn hoofd toen ik de ring ik doet. Voor Dream Boy is het wel jammer dat er geen publiek bij is. Het applaus geeft hem toch wat meer adrenaline, zelf heb ik het niet zo door. De tribunes zijn toch nog wel gevuld.”

Routine
“We wisten altijd al dat Dream Boy een heel goed paard is. In Tryon kwamen we net kijken, dat was eigenlijk net te vroeg voor hem. Ik had op dat moment geen ander paard en dan ben ik net iets teveel sporter. Hij was toen nog niet zo klaar als nu. Dream Boy heeft routine opgedaan, is krachtiger geworden en het werk gaat hem makkelijker af. Dit jaar heeft hij voor het eerst niet gedekt. Hij zit beter in zijn lijf, voelt fitter en sterker. Vorig jaar was ik zeker van de teamplek. Dit jaar was het toch even afwachten wat er aan nieuwe combinaties bij was gekomen. Voor hem is het goed geweest om een winter rustig aan te doen. Even de druk eraf en toch door kunnen trainen. Dat heeft hem goed gedaan.”

Genieten van de kür
Woensdag rijdt Minderhoud mee in het finaleonderdeel. Wat doet de ruiter uit Oosterbeek om zich voor te bereiden op de kür op muziek? “Ik probeer goed te slapen en dan gaan we morgen weer lekker rijden. Ik hoop dat Dream Boy lekker fit is en dan proberen we te genieten van de kür.”

bron:: KNHS - Foto © Libby Law for Equnews