Je gids voor het WK Showjumping in Herning

Je gids voor het WK Showjumping in Herning

Vandaag zullen de verschillende springcombinaties de piste verkennen in Herning. Maar hoe loopt dit kampioenschap nu en waar kan je het volgen? We maken een overzicht voor de springruiters ... 

When, where and how to watch?

De livestreaming via FEI.Tv en Clipmyhorse laat je toe het kampioenschap thuis of op locatie te volgen. Voor de springruiters is er het volgende programma

  • 1e team en individuele kwalificatie : Woensdag 10.08.2022 - 10:50 CET
  • 2e team en individuele kwalificatie : Donderdag 11.08.2022 - 12:50 CET
  • Team finale : Vrijdag 12.08.2022 - 20:50 CET
  • Individuele finale : Zondag 14.08.2022 - 13:50 CET

Het livestream schema kan je HIER vinden.

Hoe verloopt het kampioenschap?

De eerste team en individuele kwalificatie.
De eerste kwalificatie is een Tabel A op 1.50m hoogte en zal via een Tabel C gejureerd worden. Dat wil zeggen dat elke score in fouten zal omgerekend worden. De tijd word met 0,5 coëfficient vermenigvuldigd en zo in punten omgezet. De ruiter met het minst aantal punten zal een 0 score gegeven worden en neemt zo de leiding.

De tweede team en individuele kwalificatie
In deze rubriek zullen de hindernissen 1.60m hoog gebouwd zijn. De jurering loopt over een Table A met aparte barrage. Enkel de combinaties die op woensdag gestart zijn mogen op donderdag starten.

De team finale
De 50 beste combinaties (alsook de ex aequo's op 50) zullen in de derde wedstrijddag aan de start komen. Het 1.60m parcours telt als finale voor de team ranking. De punten worden daarbij samengeteld om per land een finale score te bekomen.

De individuele finale
Over twee omlopen van 1.60m zal op zondag de individuele verreden worden. De eerste ronde is verplicht voor de 25 best geplaatste combinaties van de vorige omlopen. De tweede ronde wordt verreden door de 12 best geplaatste combinaties.