Ian Millar aangeduid als Chef d'Equipe voor Canadese springteam

Ian Millar aangeduid als Chef d'Equipe voor Canadese springteam

'Captain Canada taking the lead with the National Show Jumping Team' luidt de titel op de site van Equestrian Canada. De tienvoudige Olympiër en Canadees legende Ian Millar zal de rol van technisch adviseur vervullen in de weg naar de Olympische Spelen van Parijs 2024 voor het Canadese Showjumping Team. 

Zelf werd Millar twaalf (!) keer Canadees Kampioen en mocht hij tien keer aan de Olympische Spelen deelnemen, meer dan eender welke andere atleet. Geen min palmares dus. De Canadese Federatie is dan ook verheugd met het nieuws dat Millar de nieuwe Technisch Adviseur van het team is en hij het nationale team richting de Olympische Spelen van Parijs 2024 zal loodsen. 

Zelf zeggen ze: 

"Iedereen bij EC en het Canadese team is trots dat Ian ervoor heeft gekozen om zijn kennis, passie en ervaring te delen in een mentorschap en ontwikkelingsrol die het team nu en in de toekomst zal ondersteunen," zei EC's CEO Meg Krueger. "Ik denk dat niet alleen de atleten, maar iedereen zal profiteren van zijn begeleiding en oneindige interesse om de sport beter te maken. En we weten dat hij ook graag wint!"

"Het is voor mij een grote eer geweest om bijna 50 jaar voor Canada te rijden", zei Millar toen hem werd gevraagd naar deze rol. "Dit is mijn kans om iets terug te doen en het is met nog meer eer dat ik dat doe."

Millar is een Canadees in hart en nieren en een echte teamspeler, zo zegt hij zelf: 

"Ik heb veel Grands Prix en individuele titels gewonnen, maar niets is mooier dan het winnen van een Nations Cup samen met drie andere Canadezen."

"Ik heb nooit trotsere momenten gehad dan het verankeren van een Canadees team," deelde Millar. "Ons land vertegenwoordigen, dat heeft me vanaf het begin gemotiveerd." Dat sentiment is bekend bij de fans en is een van de redenen waarom hij bekend is geworden als 'Captain Canada'. Iedereen binnen en buiten de sport weet en voelt hoeveel Team Canada voor hem betekent - met de nadruk op team.

"Een team bestaande uit individuen wint zelden kampioenstitels," legde Millar zijn perspectief uit. "Het moet een team zijn; met dat gevoel en die spirit dat elke teamrijder elkaar steunt en ze allemaal op een synergetische manier werken."


Bron: Equestrian Canada
Foto©: FEI Persbericht